actualitat

Esclat de l'escena musical de les Terres de Ponent

La revista Enderrock distribueix el segon volum del recopilatori "Estrats" amb una vintena d'artistes lleidatans

El disc inclou cinc temes inèdits de Neptú, Carla Font, Sexenni feat Ester Aventín, Ese de la Cinta feat Eva Ruiz i Uënsdei

| 04/05/2020 a les 10:30h

Disc 'Estrats'
Disc 'Estrats'
Ja vam advertir fa uns mesos de l'explosió musical a les Terres de Ponent. Mai no hi havia hagut tantes propostes de qualitat i amb tanta difusió. El segon volum del disc recopilatiori Estrats: Sons de Ponent 2 (AutoEditarte, 2020), inclou cinc temes inèdits de Neptú, Carla Font, Sexenni feat Ester Aventín, Ese de la Cinta feat Eva Ruiz i Uënsdei. Altres bandes que formen part de la revolucionària escena de les Terres de Ponent són Alidé Sans, Emlan, Bredda, Fa1na, SaücXavier Baró o els mateixos Koers.



En el recopilatori Estrats: Sons de Ponent (AutoEditarte, 2019) hi havia Roger Mas, El Fill del Mestre, Renaldo & Clara, El Petit de Cal Eril, Lasta Sanco o Éphona, l'allau artístic ha tingut una segona part, que encartem amb la revista de maig. Els dos reculls tenen en comú la presència d'una de les bandes del moment, Koers -portada de l'Enderrock-, la sempre eficaç coordinació de Tole Torelli (La Familia Torelli) i el suport del Consell Comarcal del Segrià i la Generalitat de Catalunya. Pots visualitzar els clips dels reculls aquí.



1. Alidé sans
“Bona umor”
Henerècla (Hètaman, 2018)
La cantautora Alidé Sans és un dels màxims exponents de la cançó occitana, original de la Vall d’Aran i referència ineludible de l’escena catalana compromesa. Ha gravat dos discos i ha actuat en diversos països europeus.

2. Alu Spear
“Étoile polaire”
Cii Biti (Fora) (Quadrant Records, 2020)
El cantant senegalès establert a Lleida Alu Spear presenta el tercer treball. Canta en la llengua materna, el wòlof, en francès i català, sons d’arrel africana combinats amb les bases electròniques.

3. Bredda
“SCRiB”
SCRiB (autoeditat, 2020)
SCRiB vol dir ‘saltar, cantar, riure i ballar’, i són els quatre elements per definir l’actitud d’un nou grup mestís lleidatà creat fa un any i mig. Energia, bon rotllo, germanor i, sobretot, molta festa.

4. Cozmic Jet
“The Station”
- SG (autoeditat, 2020)
Després d’anys com a duet a Mollerussa, Santi de Pablo i Juh Japleroots van fer un pas endavant, es van electrificar i van muntar una banda de rock psicodèlic i blues. “The Station” n'és el primer fruit.

5. Emlan
“Volveremos”
SG (LCM Records, 2020)
El pop d’autor liderat per Arnau Moreno ‘Emlan’ estrena nou tema, “Volveremos”. Un excel·lent retorn del torrefarrerí just després de la bona acollida de “Tira de la manta”, amb el popular Miki Núñez.


6. Fa1na
"Diumenge"
Dissabte (autoeditat, 2019)
Fundats l'any 2016 i amb un primer disc al mercat el 2019, Fa1na és un quartet de músics de l'Urgell que parteix de la rumba. Enguany ha fet un pas endavant ampliant l'espectre sonor cap a la fusió.

7. Uënsdei
"L'univers"
Mudança -avançament nou disc.
Sorgit de les cendres del grup ponentí Wednesday Lips, el quartet factura un pop íntim amb aire melòdic per cantar històries de cançó protesta. "L'univers" és un avançament del debut Mudança.

8. Saüc
"Paraules del mestre"
- SG (autoeditat, 2019)
Saüc és una banda de rock dur i mètal de Balaguer. Es van formar el 2017 i de moment han penjat quatre cançons a les xarxes i a YouTube. Han previst publicar un primer àlbum al llarg d'aquest 2020.


9. Ese de la Cinta feat. Eva Ruiz
"Cenizas"
- SG inèdit
El tema "Cenizas" és la confluència entre el raper lleidatà Ese de la Cinta i la veu de la polifacètica artista cardonina Eva Ruiz, amb participació de l'MC sevillà Juanma García 'El Cirujano'.

10. Neptú
"Dorm"
- SG inèdit
Neptú és el projecte inspirat en músiques urbanes del lleidatà Vicent Monfà, que és productor de bandes com Koers. El 2018 va enregistrar la primera cançó en solitari, "No hi ha kukes", i aquí estrena la inèdita "Dorm".

11. Heura Gaya
"La teva pell"
Gaya (Segell Microscopi, 2019)
La junedenca Heura Gaya és una cantant folk bregada en mil batalles i diverses formacions. "La teva pell" és la cançó que obre el disc de debut del seu nou projecte en solitari, produït per Eduard Iniesta.

12. Rehenes
“Después del incendio”
Arañazos bajo la piel (Khlämør Records, 2019)
Rehenes és un grup de Balaguer de llarga trajectòria que es mou pels terrenys del rock més clàssic. Fundat a final dels vuitanta, té diversos àlbums publicats i ara viu una segona etapa daurada.

13. Koers
“Però tu saps”
That Day (Halley Records, 2020)
Pop, dub i rock des de Ponent passat pel sedàs dels ritmes ballables del reggae amb peces crítiques i optimistes. Arrelats entre Europa i Àfrica, sorprenen per la frescor multilingüe i l’energia desbocada.

14. Virtuts Homòlogues
“Resilience”
Resilience (Quadrant Records, 2019)
Fundada fa més de 50 anys a Lleida, la banda ha passat per diverses formacions i estils. El seu últim disc, Resilience, és el resultat de quatre anys de dedicació.

15. Shad Demn & Maldito Maldows
“Volví a caer”
SG (autoeditat, 2020)
Shad Demn i Maldito Maldows són dos dels artistes arrelats a l’escena hip-hop de Lleida. Aquesta vegada s’han unit amb el productor lleidatà Argibtzz per treballar junts en aquest nou single que és alhora melancòlic i enèrgic.


16. Moshbowl
“Try Again”
Land of Losers (autoeditat, 2020)
Land of Losers és la primera referència d’aquest trio fundat a Linyola l’any 2014. Set talls contundents de skate punk, rock i surf accelerat en anglès que revelen la seva frustració amb la societat actual.

17. The Denim Rips
“You and Me Again”
– SG inèdit
The Denim Rips és un quintet format a les Borges Blanques fa tres anys. Els seus temes, inspirats en el folk nord-americà i irlandès, caminen en diverses direccions i amplien horitzons.

18. Carla Font
“Empezar”
– SG inèdit
Carla Font és una jove cantautora pop de Torrefarrera que té una gran atracció pels escenaris. Des de petita ha sabut combinar el teatre i la música. “Empezar” és la primera cançó que ha enregistrat.

19. Aliens Eat Unicorns
“Lady Black!”
Dead Horse (autoeditat, 2020)
Quintet lleidatà que mescla diversos estils del hard rock al mètal més extrem. Ha facturat el primer disc, i “Lady Black!” n’és una bona targeta de presentació.

20. The Targarians
“Recorda”
Crida amb mi (MMM Music, 2019)
The Targarians és una de les bandes de referència de l’escena catalana de reggae i ska. Des de Tàrrega, missatges optimistes i crítics a ritme sincopat.

21. Sexenni feat. Ester Aventín
“Retumba”
– SG inèdit
Sexenni és un jove grup que es va donar a conèixer el 2019 amb “Lleida Town” i Ester Aventín és una cantautora ilergeta. Juntament han fet aquest tema rapejat en català i castellà.

Especial: Llistes
Arxivat a: Enderrock, actualitat, recopilatori, llista, escena lleidatana, disc, lleida

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.