estrenes

Aitor Cugat s'estrena en solitari amb «Quan tot acabi»

Presentem en prímicia la cançó del debut en solitari del cantant de Xeic!

| 05/05/2020 a les 14:00h

Aitor Cugat
Aitor Cugat | Cristina Crescenti
El vocalista principal del grup Xeic!, Aitor Cugat, estrena a Enderrock.cat el primer tema en solitari, compost íntegrament per ell, que es titula "Quan tot acabi". Una cançó creada en ple confinament i amb aquesta temàtica com a eix central, en què el músic ha comptat amb la col·laboració de diversos artistes de les Terres de l'Ebre, entre altres participants com el personal d'un hospital, per la gravació del videoclip que acompanya la cançó.

Amb un bagatge musical de més de deu anys damunt dels escenaris i cinc discos amb el grup Xeic!, Cugat s'ha llençat de cap a crear la seva pròpia música. Això no vol dir, aclareix el músic, que abandoni la banda, sinó que era un projecte que tenia pendent: "potser feia 2 o 3 anys que em rondava pel cap la idea de fer temes propis i ara que he arrencat aquest projecte tinc pensat seguir. De fet, em sento amb moltes ganes i motivació per donar-li aquesta continuïtat. A més, ja tinc un parell d'idees de quines poden ser les següents cançons que gravaré!"

La creativitat i el moment oportú per crear aquest primer tema en solitari van venir amb el confinament. "Estava a casa tocant la guitarra per omplir les hores i em va sortir la primera frase de la tornada. Llavors, vaig pensar que estaria bé fer una cançó que parlés del que estem vivint ara per donar una mica de positivisme o llum al fet de fer tants dies que som a casa sense poder sortir i veure els nostres", explica Cugat, "jo crec que de tota cosa dolenta en pot sortir una de bona; tot depèn de com ho miris".


Així doncs, "Quan tot acabi" es presenta com una peça optimista i amb un esperit de lluita que vol aportar esperança i llum en aquell que l'escolta. Amb una sonoritat pop clàssica, la base està formada per guitarra, bateria i alguns efectes digitals que conformen el fons del tema. Tot acompanyat per la veu de Cugat que canta sobre el moment de desconfinament en què podrem retrobar-nos amb aquells que estimem i recuperar el temps perdut. Pel que fa al videoclip, aquest alterna imatges del músic a l'estudi, gravant la veu i tocant la guitarra, amb imatges d'artistes com Pepet i Marieta, Èric Vinaixa o els mateixos integrants de Xeic!, així com del personal d'un hospital treballant.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, aitor cugat, coronavirus, quan tot acabi, xeic!, estrena

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.