coronavirus

Els músics busquen sortides

Es presenten dues plataformes per tal de generar ingressos als músics afectats per la crisi

| 05/05/2020 a les 18:30h

Cesk Freixas
Cesk Freixas | Carles Rodríguez
La crisi sanitària provocada per la Covid-19 ha afectat de ple el sector musical. Les cancel·lacions de concerts i festivals han afectat diversos col·lectius: muntadors, tècnics de so, il·luminadors… i lògicament també als músics. Molts cantants i músics han vist com els seus ingressos econòmics han minvat substancialment o han desaparegut del tot. Per mirar de generar ingressos a aquest col·lectiu s’han posat en marxa diferents iniciatives.

D’una banda el cantant Cesk Freixas i el seu mànager Roger Vidal han impulsat la plataforma Cultura Confinada. Es tracta d’oferir concerts en streaming previ pagament d’una entrada simbòlica per l’assistència virtual. A més a més, es podran llogar o comprar concerts a l’apartat videoteca. Amb això, segons Freixas s’aconseguiran dos objectius: “que es respecti la nostra feina com a creadors i fer pedagogia que el treball cultural s’ha de valorar, encara que sigui a través del preu simbòlic d’una entrada anticipada”. La plataforma, a què es pot accedir a través d’aquesta pàgina, també té previst d’oferir recitals de poesia.

Per la seva banda, l’empresa de monitorització global de música BMAT, ha volgut posar l’accent en els artistes que ja tenien tancada una actuació a Barcelona i que les actuals circumstàncies han impedit que pogués tenir lloc. A través de la iniciativa “The show must go on air” ha demanat a ràdios, televisions, agències i productores publicitàries que utilitzin cançons d’artistes locals i internacionals amb actuacions cancel·lades durant el març i l’abril. La intenció és que amb els drets generats puguin compensar en part la cancel·lació de les actuacions. La web theshowmustgoonair llista els artistes afectats i proposa diferents cançons amb enllaços per tal de poder escoltar-les.
Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, cesk freixas, Cultura confinada, The show must go on air, coronavirus

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.