actualitat

Tot recordant Clifford Brown

La Sant Andreu Jazz Band homenatja el gran trompetista en el seu desè disc

| 08/05/2020 a les 15:00h

Sant Andreu Jazz Band
Sant Andreu Jazz Band | Lili Bonmatí
El trompetista Clifford Brown va tenir una vida curta. Tot just 25 anys. Però en va tenir prou amb aquest temps per imprimir el seu nom amb lletres ben grans a la història del jazz. Per sort, abans que un accident de cotxe en una nit de pluja se l'endugués, va deixar mostres del seu talent al costat de referents de l'època com Art Blakey, Sonny Rollins i Sarah Vaughan. Clifford Brown, 'Brownie', és el músic homenatjat al disc Jazzing 10 Vol. 1 (Temps Record, 2020), que es publica avui mateix.



L'àlbum de la formació que encapçala Joan Chamorro, com ja és marca de la casa, s'ha enregistrat en directe (al centre de creació Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu de Barcelona) i compta amb convidats de renom: els saxofonistes Dick Oats Scott Hamilton, els trompetistes Joe Magnarelli Fredrik Norén... i l'estrella del planter, la trompetista Andrea Motis, sorgida de la mateixa Sant Andreu Jazz Band i punta de llança de tota aquesta escuderia. A més de Motis, hi canten Joana Casanova, Èlia Bastida i Alba Armengou, mentre que els solos es van repartint entre els convidats i els joves integrants de la banda, fent d'aquest àlbum, com els anteriors de la SAJB, tota una celebració col·lectiva.

L'àlbum s'obre amb un estàndard de categoria, "Jim", especialment estimat per Clifford Brown -que el va gravar el 1954 al costat de Sarah Vaughan-, que també van brodar estrelles màximes com Billie HolidayElla Fitzgerald i que, a la música catalana, va guanyar un caràcter propi amb la versió que Maria del Mar Bonet va fer al costat del pianista Manel Camp. El disc continua amb més clàssics, com "He's my guy", una altra de les bombes en què la trompeta de Clifford va acompanyar la veu de Vaughan, i composicions pròpies de Brown com ara "Sandu" i "Daahoud". Prèviament a la publicació de l'àlbum complet de la SAJB, ja s'havien presentat, com a senzills, els temes "I remember Clifford" i "Laura".

Des que va fundar-se l'any 2006, la Sant Andreu Jazz Band, formada actualment per 22 nens i joves d'entre 7 i 21 anys, ha esdevingut un viver ben fèrtil del jazz català, amb fornades de músics que hi han crescut i han après a estimar el jazz per la via pràctica: cantant i tocant. 
 

Sant Andreu Jazz Band Foto: Lili Bonmatí

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Sant Andreu Jazz Band, Joan Chamorro, Clifford Brown, Andrea Motis

COMENTARIS

Gran àlbum

Anònim, 12/05/2020 a les 12:51

Una banda impecable, amb grans convidats i un perfecte repertori de cançons!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.