estrenes

Puma Rai Tape Diana participa en el recopilatori 'Yo La Tengo c(l)overs' amb «Terròs de sucre»

Una cinquantena d'artistes reten homenatge al grup de rock nordamericà Yo La Tengo per iniciativa d'Ultra Local Records

Estrenem el videoclip de Puma Rai Tape Diana, "Terròs de sucre"

'Yo La Tengo c(l)overs' inclou versions de grups com Les Atxes, Retirada, Songstore, Me & The Bees, Ran Ran Ran, a més de Puma Rai Tape Diana

| 11/05/2020 a les 13:00h

Puma Rai Tape Diana
Puma Rai Tape Diana | Arxiu del grup
El que va sorgir com una broma al voltant de la botiga de discos Ultra Local Records del Poblenou a Barcelona, s'ha convertit en una realitat que ha desbordat els seus responsables. El resultat arriba en forma d'un extens recopilatori, en què hi participen una cinquantena d'artistes, que revisiten, adapten i homenatgen la discografia del grup nord-americà Yo La Tengo. Avui, us portem en prímicia el videoclip d'un dels temes que conformen el treball, "Terròs de sucre" de Puma Rai Tape Diana.


Puma Rai Tape Diana és el duet que formen Carola Llonch i Vicenç Ferreres i que s'expandeix amb la col·laboració d'Alba Maury i Núria Gonzàlez en la vessant audiovisual del projecte. Pel recopilatori ha aportat "Sempre hi seràs", així com una versió de "Sugarcube" -una de les cançons més conegudes de Yo La Tengo- que han transformat en "Terròs de sucre". Adaptant-ne la lletra al català, la versió segueix la melodia original però convertint "l'energia electrònica en sons d'electrònica naïf", explica el grup. Puma Rai Tape Diana ha seguit component durant el confinament perquè ja estan acostumats a treballar a distància, i, pels videoclips que estrenem avui, ha mantingut la seva dinàmica de treball: "Ens agrada fer un videoclip per a cada cançó i des del segon que vam fer sempre seguim els mateixos condicionants: s'ha de gravar amb el mòbil en només un matí o una tarda i la protagonista és sempre l'actriu Alba Maury."



Yo la Tengo c(l)overs està en descàrrega lliure a bandcamp i publicat per Edita la Servidumbre, la companyia de cassets, fanzines i altres projectes, nascuda a la botiga de discos Ultra Local Records. Una iniciativa que ja la feia temps que rumiava el seu responsable i coordinador del projecte, Àlex Gil: "Feia molt temps que comentava que hauríem de fer el "Yo la Tengo Day", per celebrar el dia que la banda va passar per la botiga, i que va ser abans de la seva actuació al Tibidabo Live Festival al setembre del 2015". El trio d'Oboken (Nova Jersey) s'ha convertit en una banda de culte que amb el pas dels anys i amb els discos publicats, ha aconseguit una gran legió de fans incondicionals. Però, perquè un tribut a Yo La Tengo? Àlex Gil ho té molt clar: "Doncs perquè per mi és un dels grups de capçalera. Tant per la música com per la seva actitud i, a més, són bona gent. La idea no era tant un tribut sinó jugar a versionar les seves cançons, una cosa que a ells els agrada molt com a banda. I a més també formen part de la història de la botiga. Tot encaixava".


La convocatòria per fer el tribut a Yo La Tengo a través del programa de ràdio va ser tot un èxit inesperat pels seus responsables: "La veritat és que no pensàvem que funcionés tan bé. Hi ha bandes properes, amics, però d'altres que no coneixíem de res fins que ens van enviar la versió". Grups com Les Atxes & Missing Leech, Retirada, Songstore, El Sistema Suec, Me & The Bees, Ran Ran Ran o Puma Rai Tape Diana, entre molts altres, fan una nova lectura de les composicions del trio nord-americà: "Hi ha cançons interpretades en català, castellà, anglès i, fins i tot, en esperanto! I s'han fet temes de 14 discos diferents", comenta Àlex Gil. Un recorregut extens per la seva discografia, que arranca amb el disc New Wave Hot Dogs (Coyote/Twintone, 1987) i acaba amb There's a Riot Going On (Matador/Popstock!, 2018).

Un projecte d'aquestes característiques no es pot quedar sense la seva festa o concert de presentació, però tal com està actualment el panorama de la música en directe provocat pel coronavirus, està força complicat. Àlex Gil explica que: "La idea original era fer un programa de ràdio en què les bandes que han fet versió interpretessin el seu tema en directe. També vam parlar amb la sala Vol per fer un concert-vermut per a tots els públics. La data que ens van donar era el 26 d'abril, coincidia també amb el segon aniversari del segell. Tot encaixava. I ara no tenim ni idea de què ni com ho farem. Però la idea seria poder recuperar-ho més endavant".

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, terròs de sucre, estrena, edita la servidumbre, yo la tengo, puma rai tape diana, yo la tengo c(l)overs

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.