actualitat

Txarango publicarà el seu darrer disc el 19 de juny però suspèn la gira de comiat

La banda ha anunciat la data de llançament i la cancel·lació del festival Clòwnia a través de les xarxes socials

El grup també ha comunicat la dificultat de seguir endavant amb la gira de comiat "El gran circ"

Txarango, la seva carrera en imatges

Com seran els festivals d'estiu del 2020 a Catalunya?

| 12/05/2020 a les 13:40h

Txarango
Txarango | Xavier Mercadé
Txarango finalment ja ha posat fil a l'agulla i ha anunciat la data de sortida del quart i últim disc. A través de les xarxes socials, la banda ha fet públic que l'àlbum de comiat sortirà el proper 19 de juny. Així mateix, ha comunicat també les dificultats de dur a terme la gira d'"El gran circ", que havia de començar les properes setmanes amb totes les entrades exhaurides, i que estava plantejada com un tour especial, dins d'una carpa de circ. Amb aquest muntatge, Txarango recorreria prop d'una quinzena de poblacions dels Països Catalans per poder-se acomiadar dels seus seguidors. "El gran circ" és una gira molt complexa, amb moltes especificitats que la fan pràcticament impossible de traslladar en el temps", explica la banda.

Per altra banda, la crisi derivada del brot de coronavirus que ha confinat tot el país, ha fet impossible matenir el festival que abandera el grup, el Clòwnia. El festival, que havia de comptar també amb un dels concerts de comiat de la banda, s'ha hagut d'ajornar, "en les mateixes condicions" al 24, 25, 26 i 27 de juny de 2021. Les entrades adquirides fins ara seran igualment vàlides en la propera edició: "Us animem a conservar-les i donar suport al festival! De totes maneres tothom que ho desitgi podrà tornar-la i recuperar-ne el cost", comenta el grup.

Totes les mesures que ha hagut de prendre Txarango, les justifica en termes de seguretat: "És un cop duríssim, però què us hem de dir, ho és tota la situació col·lectiva que estem vivint. La salut del públic i de totes les persones implicades en els nostres concerts són la nostra prioritat absoluta". Alhora, la banda es mostra crítica amb la desinformació i falta de claredat de les institucions sobre com el sector musical ha d'afrontar la crisi: "El govern no ha donat cap mesura concreta per al món de la música en directe i no tenim cap horitzó de previsió on agafar-nos".

 
Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, Txarango, coronavirus, actualitat, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.