estrenes

Rigoberta Bandini fa un crit al cel amb «Que Cristo baje»

Estrenem el nou senzill de l'artista barcelonina i en parlem amb ella

Rigoberta Bandini és el nou projecte de Paula Ribó (Mamzelles)

| 15/05/2020 a les 10:30h

Rigoberta Bandini
Rigoberta Bandini | Laia Alberch
Rigoberta Bandini és l'alter ego que musical de Paula Ribó, artista i membre del grup The Mamzelles. Avui estrenem a Enderrock.cat el seu nou senzill "Que Cristo baje", un dels primers temes que l'artista va compondre en solitari, i en el qual ha comptat amb la col·laboració del director neoyorquí Jason Trucco per a la realització del videoclip.


Com explica Bandini, "Que Cristo baje" parla d'un moment en què el món que t'has construït es transforma i necessites respostes. Ella les busca adreçant-se al "líder espitirual més famós d'Occident, Jesús," i buscant-ne la complicitat. "És buscar les respostes al lloc més gran, tot i que els meus problemes siguin petits". I ho fa amb un tema tranquil de pop electrònic, que juga amb la reberveració i un cor digitalitzat, que actualitzen i modernitzen l'ambient d'ecos i corals de l'església.

En aquesta cançó, que neix en un moment de canvis en la vida de la música, Bandini vol reflectir una sonoritat amb un to agressiu però espiritual, i s'inspira en referents com la cantant FKA Twigs. "L'any passat vaig tornar a la guitarra per refugiar-me i entendre tot el que m'estava passant. Durant els dos primers mesos de viure al meu nou apartament de plaça Sant Jaume dormia amb la guitarra dins del llit. Era la meva millor amiga, la meva màxima confident". La cançó va ser d'aquestes peces que brollen i en un moment estan escrites, com esmenta Bandini: "em vaig tancar a l'habitació després de dinar i havia posat la màquina d'aigua calenta a escalfar per fer-me una infusió. Mitja hora després vaig recordar que tenia l'aigua preparada per fer-me la infusió i vaig sortir a prendre-me-la amb la cançó ja composada".
 

Rigoberta Bandini Foto: Laura Tamayo


Per una altra banda, la participació del director Jason Trucco al videoclip aporta una sensibilitat espacial molt especial a la imatge, com apunta l'artista, que es nota en la manera com dirigeix els plans. "Va ser com un joc. Vam posar en bucle la maqueta de la cançó i vam començar a gravar material aleatòriament. El vídeo està rodat amb una càmera que capta llum infrarroja i tots els colors es perceben més clars, com el banyador que porto, que en realitat és vermell".

Un nou camí
"Que Cristo baje" és el terzer senzill, de més que vindran, que publica Ribó com a Rigoberta Bandini. "Crec que aquest és el projecte que sento més meu de tots els projectes teatrals, musicals o literaris en què m'he vist immersa. Sento que Rigoberta Bandini és la manera més honesta d'expressar-me perquè puc ajuntar les meves ganes de celebrar la vida amb les ganes de parar-me a observar-la. El que falta a les paraules, m'ho dona la música i viceversa", expressa l'artista.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, rigoberta bandini, actualitat, estrenes, que cristo baje

COMENTARIS

Rigoberta

Anònim, 15/05/2020 a les 11:13

Gran actriu i cantant. Es única!! Boníssima la cançó Que Cristo baje. Es ina cran poeta, creativa.mostra un sentiment molt profund i arriba a totes les edats!!

Obrim els ulls

Esteban navarro soto, 15/05/2020 a les 11:47

Musica i lletra fantastica .
Fa pensar molt , em de fer canvis amb aquesta vida
Moltes feliçitats Paola !!!!!20

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.