coronavirus

Música en línia a La Sardina i la Caixa de Ressonància

Neixen dues plataformes de pagament per dur a terme concerts i activitats a internet

La-sala.Online: el nou espai per a concerts virtuals

| 18/05/2020 a les 14:00h

Videotrucada amb Ferran Palau
Videotrucada amb Ferran Palau | Arxiu de La Sardina
Una caixa de ressonància i una llauna de sardines són les noves propostes a internet que s'ofereixen als artistes com a alternativa, de moment, als concerts tradicionals. Aquests dos projectes, La Sardina i la Caixa de Ressonància, constitueixen dues plataformes en línia que permeten als artistes realitzar concerts i esdeveniments en directe i poder retribuir la seva feina amb petites aportacions del públic.

En aquests moments sorgeixen moltes idees per donar suport als músics i totes aquelles persones que fan possible la música en directe. La Caixa de Ressonància es presenta com un espai d'intercanvi d'activitats i experiències musicals en el qual trobar concerts, tallers diversos, trobades amb artistes o xerrades, entre altres propostes. El públic es pot apuntar a les activitats que més li interessen i els grups formats decideixen el dia i l'hora més adient per a tothom.

La Sardina, per la seva banda, és un format més intimista que ofereix la possibilitat de fer videotrucades amb els músics en un format reduït, on cada sala té un aforament màxim de 30 persones, i amb una durada de 45 minuts per trucada. "Si volem que els grups no desapareguin, nosaltres com a públic hem de fer alguna cosa perquè puguin seguir creant i el projecte ens va semblar una bona manera per contribuir-hi, encara que l'ajuda sigui petita", esmenta Arnau Seguí, part de l'Associació Cultural La Sardina. La iniciativa no pretén substituir els concerts en directe, sinó aportar més opcions als artistes per poder dur a terme la seva feina, i l'associació assegura que un cop s'acabi el confinament i 'tornem a la normalitat', seguiran treballant en el projecte per continuar evolucionant. Les properes trobades programades inclouen artistes com Marialluïsa el proper dijous 21 a les 19:00 hores o Tarta Relena el diumenge 24 a les 12:00 hores, i el públic podrà gaudir de la seva música en directe i interactuar amb els grups.

Un ventall de possibilitats en línia
Quan no estàvem confinats, ja disposàvem de plataformes com Patreon, que funciona per subscripció mensual i on cada artista estableix el que ofereix als membres, ja siguin cançons exclusives, accés a un xat amb l'artista, els temes per pistes... Però les últimes setmanes, més enllà de La Sardina o La caixa de ressonància, han vist la llum noves iniciatives com La-sala.Online i Cultura Confinada, propostes de plataformes de pagament en què els artistes poden cobrar per la seva feina i realitzar els directes en bones condicions tècniques.

Una altra iniciativa que dona suport als artistes és The show must go on air, una proposta de l'empresa BMAT que té l'objectiu de compensar una part de les pèrdues que els artistes han patit en veure les seves actuacions cancel·lades, amb els drets generats de les seves cançons. Així animen als mitjans de comunicació a utilitzar cançons dels artistes afectats a ràdios, televisions o publicitat, i al públic a escoltar aquesta música en línia. Com afirmen, "cada reproducció compta".
Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, coronavirus, concerts en línia, caixa de ressonància, la sardina, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.