Actualitat

El repertori del coronavirus #63

Cada dia us oferim un recull d'algunes de les cançons contra el confinament que pengen els artistes catalans

| 19/05/2020 a les 20:00h

Imatge il·lustrativa
Capítol 63 del recull diari de cançons fetes en confinament. Com cada dia, un recull llarg i divers.

Llàtzer Méndez és un dels històrics de la música a Mallorca. El seu grup Ossifar va ser un dels més irreverents del rock dels noranta i va gaudir d’una bona popularitat especialment a l'illa. Ara, torna al capdavant d’un nou projecte EnMéndez i Ses Faves Tendres. Fa uns mesos va presentar el seu primer senzill, que ara recupera en versió confinada: “El rei dels Mobylettes”.



Eric Vergés ha recuperat “L’Art de Viure”, una de les cançons d’èxit del darrer disc d’Els Catarres.
 


Des de Xàtiva, Feliu Ventura ret homenatge a Toni Miró amb “Memòria d'una fibra sota acrílic i metall”.



Abel Boada presenta una divertida peça anomenada “La Medecina”. Es tracta d’una versió lliure-lliuríssima, feta sobre la melodia de "Money" d’Adala i King Siva, basada en el nom de diverses bandes dels Països Catalans.



Clara Sorolla ens presenta una cançó trista: “Tot va bé”



El Cor NovAura de Barcelona ens presenta, en versió per a coral, “Stay homa” un dels èxits de tres músics confinats a Barcelona que s’han fet virals cantant des d’una terrassa…



I la Xaranga A La de 3 ataca "Monstres i Gegants”, de Joan Dausà.



“Que tinguem sort” de Lluís Llach és la cançó en català més versionada en aquest confinament. Una llista que creix dia a dia i a la qual hi sumem aquesta versió de Marc Olivella i Marta Daudé.
 



Amadeu Rosell dedica aquesta cançó a la seva mare, de 91 anys que acaba de superar el coronavirus. A ella, i a les dones i homes de la seva generació.



“The Inner Light” és una cançó de The Beatles fortament inspirada per l’orientalisme místic. La música és de George Harrison i la lletra està inspirada en un text de Tao Te Ching traduït a l’anglès pel mallorquí Joan Mascaró. Aquests dies, la família de Harrison ha convidat músics de tot el món a participar de l'Inner Light Challenge 2020 amb la finalitat de recaptar fons per pal·liar les conseqüències de la Covid19. Des de Mallorca, Francesc Vicens s’hi ha sumat amb el recitat del text en la cançó català, idioma de Joan Mascaró, sobre la música de George Harrison arranjada per un conjunt d'artistes illencs.



Els mestres de Cicle Inicial de l’Escola Agustí Bartra de Terrassa canten “Caminem Junts” de Doctor Prats, beneïda pel cantant de la formació.



"S'ha aturat el món" és una cançó d'Albert Fibla que canta la seva filla Irene.



Des de Mallorca, Marga Aguiló canta “La fruita és nostra”.



I acabem amb un poema de Núria Freixa, “Ventall” de l'espectacle Vers per on Poesia de Pentina el Gat. Un dels components del grup és Xef Vila, també membre de Brams.

Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, Els Catarres, feliu ventura, Abel Boada, Clara Sorolla, CorNovAura, Xaranga A La de 3, Marc Olivella, Marta Daudé, Francesc Vicens, Marga Aguiló, Pentina el Gat, coronavirus, Amadeu Rosell, EnMendez i Ses Faves Tendres, Albert Fibla

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.