actualitat

Roger Gascon oferirà un concert solidari en línia aquest dissabte

El músic es multiplicarà per quatre per poder interpretar diferents versions, de músics com Madonna o Vampire Weekend, amb diversos instruments

El concert serà dissabte a les 18:30 h a través de la plataforma TickÈtic

| 20/05/2020 a les 16:00h

Roger Gascon a l'assaig del concert
Roger Gascon a l'assaig del concert
El músic i productor musical Roger Gascon (The Lazy Lies, Trau) presenta aquest dissabte 23 un concert solidari en un format especial i diferent. L'artista es multiplicarà per quatre versions de si mateix per tocar un repertori musical que va des de Vampire Weekend o Pixies fins a Madonna, passant per Blondie o The Who. I ens regala, en prímicia, un petit tastet del que veurem el cap de setmana en forma d'assaig, interpretant "Billie Jean" de Michael Jackson.


La proposta de Gascon és realitzar un concert de pagament, dissabte a les 18:30 h, a través de la plataforma TickÈtic, una cooperativa sense ànim de lucre que gestiona entrades. "No em veia fent un concert a guitarra i veu des del menjador de casa: ja hi ha molta gent que ho està fent i ho fan de conya, i sentia que jo no aportaria gaire si feia un concert així. Com que normalment em defineixen com a "multiinstrumentista", vaig pensar que estaria bé fer un "fals concert" amb quatre versions de mi mateix tocant els diversos instruments i veus. És tot un repte fer sonar segons quines cançons amb quatre músics fent-ho tot", explica l'artista.

Les dificultats musicals i tècniques hi són de totes maneres, ja que el músic ha de dur a terme totes les tasques de producció, tant visual com sonora, pel seu compte. Però tot i això, Gascon vol oferir un repertori variat i que pugui agradar a un públic ampli, d'una manera dinàmica, alternant cançons més tranquil·les amb d'altres de més rítmiques. "La gran majoria del repertori són cançons que m'agraden molt -explica el músic-, fins i tot d'artistes que no són del meu estil, com Michael Jackson, Madonna o Britney Spears. Però m'ho he passat molt bé donant una mica la volta als seus temes i portant-los al meu terreny".

Una meta solidària
Les entrades es poden adquirir a la plataforma TickÈtic i el preu el decideix el públic, amb una aportació mínima de 3 euros i una màxima de 50. La recaptació obtinguda amb les entrades del concert es repartirà de la següent manera: un 40% es destinarà al Fons Cooperatiu Emergència Social i Sanitària, un altre 40% serà per a l'artista i el 20% restant, per a la plataforma que gestiona l'esdeveniment.

"Regalar un concert així, i més en un moment dur per als músics com el que estem vivint, podria haver estat un error, però d'altra banda el fet que l'entrada sigui a voluntat i amb gran part de la recaptació destinada a fins solidaris, fa que la part de mi més altruista i solidària estigui satisfeta", expressa Gascon. "Per una banda, fem respectar una mica la feina del músic, i per l'altra, tothom pot pagar el que pugui o cregui convenient -afegeix-, i a més per una bona causa, ajudant gent que s'ho mereix i ho necessita".
Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, coronavirus, roger gascon, concert, actualitat, solidari

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.