actualitat

Les 'Quatre' passes del retorn d'Aero.sol

Parlem amb la banda mallorquina sobre el nou EP 'Quatre', un àlbum que trenca amb els sis anys de silenci discogràfic del grup

| 26/05/2020 a les 18:00h

Aero.sol
Aero.sol | Gaizka Taro
La banda mallorquina Aero.sol va debutar ara fa vuit anys amb Somia i Vola (Blau, 2012). Al primer disc el va seguir Atmosfera 2.0 (Blau Discmedi, 2014), però des d'aleshores la formació no havia tornat a publicar res més, sis anys de silenci discogràfic que es trenquen enguany amb el llançament de l'EP Quatre (Blau Discmedi, 2020).



"Realment vàrem tornar l'any passat, concretament la primavera del 2019. Tot va començar amb la final del Mallorca Live Fest, on vàrem arribar a la final i per un punt no guanyam", explica Miquel Rigo, veu, guitarra i compositor de la banda. "És estrany veure que un grup consolidat i amb dos discs a l'esquena, centenars de concerts i catorze anys anant amunt i avall, decideixi inscriure's a un concurs de bandes novelles. Però és el millor que hem pogut fer: ens va donar força coratge i ganes de fer coses. Necessitàvem una motivació i el concurs ens la va donar. Eren massa anys apartats i sortir no és fàcil: sis anys són molts anys. La vida ha canviat, la música ha canviat, la gent que ens seguia ha canviat i noltros també".

El confinament va enganxar la banda desprevinguda, com a tots, just quan havien de treure el disc. Però això no els ha fet tirar-se enrere i han presentat les noves cançons malgrat tot. Un recordatori que són vius, que són aquí i disposats a donar guerra, però, sobretot, a donar amor. I és que l'amor és el tema central que vertebra Quatre. "En aquest EP destacam l'amor cap als amics, la família i els fills, que són sentiments més madurs que tal vegada ara tenim present. I sens dubte, també a l'amor de l'enamorament a una persona, d'un ésser estimat al teu costat", comenta Rigo. Tot plegat també ha fet reflexionar a Aero.sol sobre la rapidesa del pas del temps i de la vida: "massa ràpid. Duim prop de vint anys amb les guitarres penjades i els darrers deu anys actuant amb grups de molt nivell. Hem fet coses guapes, però la sensació és que fa molt de tot això i que no ho disfrutarem com toca: queden moltes coses per fer i el temps vola", afegeix el vocalista.


"Són quatre temes; són pocs, en total són vint minuts de música", explica Miquel Rigo, "però al darrere hi podem trobar una lluita constant de la dificultat d'avui dia de sobreviure a la indústria de la música, que va canviant imparable". "Les melodies i armonies, juntament amb les lletres, han estat motiu de reflexió per part del grup durant les composicions", afegeix el músic. "La idea era clara, expressar i transmetre en poc més de tres minuts que té de durada cada tema, els pensaments i sentiments d'aquests sis anys de silenci". Malgrat el positivisme amb què encaren cadascun dels temes, la melodia té un regust de melancolia: "quan parles de melancolia parles de l'amor. Crec que es demostra molt clar a "Tan elegant", on es descriu un amor viscut i no oblidat que cal recuperar. Però també hi ha la melancolia de "Petit", que parla de la infantesa".
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Aero.sol, actualitat, entrevista, edr balears

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.