estrenes

La Tresca i la Verdesca canta les dures condicions de la construcció de «Pou»

Estrenem el nou tema del grup per a públic familiar

"Pou" forma part de 'Maquinaigües', un espectacle que relata la creació de la Central de Cornellà fa més d'un segle

| 26/05/2020 a les 10:30h

La Tresca i la Verdesca
La Tresca i la Verdesca | Carles Rodríguez
La Tresca i la Verdesca ja compta amb un recorregut de més de vint anys oferint música i espectacles per a tota la família. Fa prop d'una dècada, l'any 2009, la Central de Cornellà celebrava el seu centenari i va demanar a La Tresca que creés un espectacle a mida per a l'ocasió. Així es va engendrar Maquinaigües, un espectacle teatralitzat que il·lustrava el recorregut que feia l'aigua en els inicis de la Central, quan començava a abastir Barcelona i rodalies. La formació va arribar a fer una vintena d'actuacions a la sala de màquines del Museu de les Aigües de la Fundació Agbar però, fins ara, totes aquelles cançons no havien passat encara per cap estudi de gravació. Enguany veuen la llum, en un disc que sortirà a la tardor sota el nom de Maquinaigües (Temps Record, 2020). I avui n'estrenem en primícia un dels temes: "Pou".


"Pou" il·lustra la història de la construcció, l'any 1905, d'un dels pous més emblemàtics de la central, el Five Lille. La cançó parla sobre les dures condicions de treball que van viure els obrers que van construir el pou, en una feina en què la sinistralitat i la intempèrie eren el pa de cada dia. "No es pot dir que ara ens manqui la bufada, la queixa de la terra i el trepant, la percussió més subterrània, l'esquena torta del company", canta Toni López, veu i guitarrista de La Tresca.

El tema s'il·lustra amb una selecció de fotografies al Mobba, una antiga fàbrica de bàscules de Badalona, reconvertida en espai de creació i refugi de companyies artístiques de la ciutat. Les imatges van ser preses per la càmera de Carles Rodríguez, que va retratar la banda en ple assaig.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, públic familiar, estrenes, La Tresca i la Verdesca, videoclip, estrena

COMENTARIS

Aire fresc del pou...

Lídia E., 26/05/2020 a les 13:24

Nois, el so de la Tresca sempre em sorpren i m’agrada... fresc, nou i ple d’històries. Em refresca l’ànim com aigua fresca del pou... gràcies als constructors d’aquestes infraestructures tant necessàries... (físiques com espirituals 😉)

elogi

Xavier B, 27/05/2020 a les 00:21

me'n gusta

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.