actualitat

Cultura publica les condicions per a la realització d'actes culturals

El departament de Cultura estableix la normativa i recomanacions a seguir en la celebració d'activitats culturals

De moment, el document serà vigent durant les fases 1 i 2 del desconfinament

| 29/05/2020 a les 15:00h

Xavier Mercadé
Xavier Mercadé
El departament de Cultura ha fet públiques les mesures de seguretat i condicions que s'hauran de complir per realitzar actes culturals amb públic, tant a locals tancats com a espais a l'aire lliure. La vigència d'aquesta normativa es limita a la fase 1 i fase 2 del procés de desconfinament i les principals recomanacions són la distància de seguretat i la protecció dels treballadors i el públic. Les mesures es resumeixen en:

• Els espectadors han d'estar asseguts i mantenir la distància de seguretat.

• La distància ha de ser de 2 metres. Si és inferior, cal dur mascareta i deixar un espai lliure equivalent a un seient o a 1 metre.

• Es prioritza la venda d'entrades en línia.

• L'obertura de portes es fa amb prou antel·lació perquè hi hagi un accés esglaonat amb franges horàries. També la sortida.

• Es recomana que no hi hagi pauses intermèdies.

• El servei de guarda-roba i consigna no estan permesos.

Totes aquestes mesures s'afegeixen al decret del govern de l'Estat que es va aprovar el 9 de maig en què s'establien els aforaments màxims dels locals i establiments culturals i de les activitats a l'aire lliure.

Aquest és el document amb les condicions per als festivals d'estiu i festes majors.

Les condicions han estat aprovades pel Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) i tenen l'objectiu de proporcionar un marc de referència als ajuntaments i professionals per la realització de festes majors i festivals aquest estiu. Així, s'estableixen les condicions d'higiene i desinfecció dels espais on se celebren les activitats culturals i les mesures de protecció d'artistes, treballadors i públic, com a punts principals del document. Aquesta normativa no substitueix el pla de desconfinament de les arts en viu, que serà presentat en breu, i a més es pretén adaptar-la a les condicions de la fase 3.
Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, normativa, actes culturals, actualitat, departament de cultura

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.