estrenes

Sanjosex s'emmiralla en la paternitat a 'Dos somnis'

El músic empordanès destapa el clip d'un àlbum breu i concís cuit a la revolució familiar

Els somnis de paternitat de Sanjosex en directe

| 01/06/2020 a les 12:30h

Sanjosex
Sanjosex | Arxiu del grup
Sanjosex reapareix després de quatre anys de silenci discogràfic amb la publicació de Dos Somnis (Bankrobber, 2020), "el disc més temàtic" que mai ha fet. El músic empordanès retroba la fórmula sonora dels ja clàssics "Animal Salvatge" o "Temps o rellotge" en les sis noves melodies d'un EP que només els més fidels han escoltat i que es va presentar fa prop d'un mes en un concert en línia. L'àlbum es pot descarregar sencer des de mitjan abril amb mètode de pagament. Mentrestant, es van publicant d'un en un els temes a les plataformes de streaming gratuïtes. Avui en destapem en exclusiva el primer videoclip, realizat per la il·lustradora Marta R. Gustems. 


La cançó és un relat d'una paternitat acabada d'estrenar, "de dos somnis, un infant, que també tindrà els seus somnis". Una explicació cantada d'aquesta nova etapa, que malgrat ser poètica, s'allunya de la romantització i pren consciència de la dificultat que pot tenir: "és petit i els pares s’estimen, atordits, són els primers dies. Fan patir, però el món avança així".

"Dos somnis" és el tema que posa nom al compendi. Un títol que aplega l'apologia a la paternitat que desprèn l'àlbum sencer, que enguany ha sortit a la llum enmig d'un confinament que tal com canta Carles Sanjosé a "La revolució", ha permès a les famílies continuar la lluita des del sofà de casa, educant els fills. 

Per aquest nou treball, el músic recupera la identitat particular de la guitarra clàssica de Sanjosex, i s'acompanya de la seva banda habitual: Miquel Sospedra al baix, Pep Mula a la bateria i Xarim Aresté a les guitarres. A més, compta amb les col·laboracions amigues de Vicky de Clascà (Bikimel), Carles Belda o Quimi Portet. Tot i les complicacions originades per la crisi sanitària, la presentació del disc ja té dues dates previstes, el 26 de juny a l'Empordà en el marc del festival Ítaca, i el 10 de juliol al Cruïlla XXS a Barcelona. 

 
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Sanjosex, Dos Somnis, single, videoclip, estrena, estrenes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.