actualitat

La revista 440Clàssica&Jazz guanya el Premi Clavé 2019 de Comunicació

La publicació, del grup Enderrock, ha estat premiada pel número 53 de la revista per contribuir a la difusió del cant coral

Els Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral a Catalunya s'han entregat aquesta tarda en una gala virtual

| 06/06/2020 a les 20:45h

La revista 440 Clàssica & Jazz, del grup Enderrock, ha estat guardonada amb el Premi Clavé 2019 de Comunicació. El premi, lliurat aquesta tarda de manera virtual, reconeix la contribució a la difusió del cant coral del número 53 de la revista, que destacava en portada el Cor Jove Nacional de Catalunya.
 
El lliurament dels Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral a Catalunya s'ha realitzat a les xarxes. La Federació de Cors de Clavé i el Moviment Coral Català han decidit dur a terme la celebració de l'esdeveniment en format virtual i en línia des del seu canal de YouTube. La gala ha començat a les 18 h amb una emissió oberta a tot el públic. Irene Recolons ha estat la presentadora de l'acte, que ha comptat amb actuacions de The Hanfris Quartet i el grup Tornaveus, entre altres.

Els premis, de nominació popular, són atorgats per un jurat professional amb vinculació al món coral. El guardó a la iniciativa innovadora ha estat per "Òpera Social en Català" de Martí Carreras -que també ha estat guardonat pel Premi del Públic a millor producció / espectacle per "La Maternitat d'Elna"-; el premi al projecte coral internacionalitzador l'ha rebut Cultura Gencat, per l'Antologia de la música Coral a Catalunya. El guardó a millor programa ha estat pel Cor Bruckner de Barcelona, per "La llum de la neu" i, al millor programa de música coral catalana, per la Capella Polifònica de Girona, per "123 anys de Francesc Civil". El premi per transformació social se l'ha endut la Fundació Orfeó Català i Palau de la Música. Epistulae ad Sagittarium, d'Ensemble O Vos Omnes ha estat considerat el millor enregistrament del 2019, "La Màquina del temps", de SCIC i Arnau Tordera, la millor producció / espectacle i "Gloria", d'Albert Guinovart, la millor composició.

La celebració de l'esdeveniment estava prevista pel dia 14 de març, però no es va poder dur a terme a causa de la situació de crisi sanitària i la ràpida expansió de la pandèmia. Davant la impossibilitat de realitzar una celebració presencial en els propers mesos, les organitzacions van decidir apostar per aquest format digital i obert. Pots tornar-la a veure aquí.
 

440 Clàssica & Jazz Núm. 53

Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, 440 clàssica & jazz, moviment coral català, actualitat, federació de cors de clavé, premis clavé

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.