Estrenes

Nel·lo C, la cançó protesta 2.0 de Catalunya

Estrenem «Nosaltres», el nou clip del sabadellenc, pertanyent al disc 'Ànima rebel'

| 11/06/2020 a les 10:45h

Nel·lo C
Nel·lo C | Ivan Salguero
Estrenem el clip de la cançó “Nosaltres”, de Nel·lo C -alter ego musical del sabadellenc Oriol Carcolse Marinel·lo-. Es tracta d’una peça molt significativa de la manera de fer i de pensar del seu autor. “Nosaltres tenim una forma de pensar molt col·lectiva. La inclusió social és molt important. Fem música urbana amb un missatge molt clar: antiracista, antimasclista i en favor de la llibertat sexual i de pensament. Aquesta cançó es pot resumir dient que tots som iguals i som el mateix", explica el músic. "Ho hem il·lustrat amb un clip amb uns nois d'un centre de menors estrangers no acompanyats (MENA). Jo faig tallers amb nois amb risc d’exclusió o directament exclosos. Vaig fer un taller amb aquests MENA i vam connectar. Els va agradar la meva manera de pensar i van voler sortir al clip. Ha quedat un vídeo que només mirant-lo, sense escoltar la cançó, pots saber de què va. No cal anar a camps de refugiats de fora quan tenim realitats tan dures en alguns barris de Catalunya”.


“Nosaltres” pertany al disc Ànima rebel (Crea Music, 2020), de nova aparició. Un disc fet a quatre mans amb Aleix P. Macau. “És un disc que té uns missatges clars i un és el col·lectivisme. A més, fins ara tot el que havia fet era amb instruments digitals i en aquest cas ens hem ajuntat amb un grapat de músics que ens han aportat una musicalitat que fins ara jo no havia pogut tenir. Als clips que fem sempre posem ‘Nel·lo C som:’ i en cada clip anem canviant i hi posem els noms de tots els que hi han participat. Nel·lo C soc jo però tots els que hi aporten coses en formen part. Una persona sola no fa res”.

El disc és un bon exemple de la música urbana més compromesa però el seu autor confessa que té un ull posat a la cançó protesta. “Sens dubte. Nel·lo C és la cançó protesta 2.0 de Catalunya. Som l’evolució del Cesk Freixas i de l’Ovidi Montllor. Ho tinc claríssim. De vegades intento trobar similituds en altres grups però m’inspiren molt més lletres de gent més poètica i amb més missatge. El meu pare me’n va fer adonar quan em va dir que feia cançó protesta sense tocar la guitarra. És veritat. Només sé escriure sobre el que em preocupa. He intentat fer cançons d’amor i no en sé”.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Nel·lo C, estrena, videoclips, Nosaltres, estrenes, Ànima rebel

COMENTARIS

El teu avi i el teu pare.

Adela, 12/06/2020 a les 14:13

Els vaig coneixer que jo era una nena de 18 anys a la Madsana ( el sr Nel-lo ) i la nostra amistat va durar fins que ell va marxar. El Francecs el vaig coneixa hon treballava i tambe en va snamorar la seva manera de ser. Eran ser amb una llum que els feia sobtesurtir i una bondad infinita

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.