Actualitat

Mor l'actriu i cantant Rosa Maria Sardà

L'artista multidisciplinària ha mort a Barcelona amb 78 anys

Va mostrar la seva faceta musical amb un disc en solitari i diverses col·laboracions

| 11/06/2020 a les 12:12h

Rosa Maria Sardà
Rosa Maria Sardà | © Teatre Lliure
L'actriu, cantant i xouwoman Rosa Maria Sardà ha mort aquest dijous a Barcelona als 78 anys. La carrera professional de Sardà en el camp del teatre, el cinema i la televisió va ser molt exitosa i plena de reconeixements però va ocultar una altra faceta que també havia conreat amb encert: la de cantant.


L’any 1979 va publicar el disc Festa amb Rosa Maria Sardà (Ariola), un treball amb dotze cançons de to humorístic que segons la carpeta del disc devien la seva autoria a qui en aquell moment era la seva parella sentimental, Josep Maria Mainat, membre de La Trinca. La majoria d’aquestes cançons ja havien estat presentades al públic a través d’un programa del circuit català de Televisió Espanyola.


Aquest va ser el seu únic disc en solitari. Però Sardà va cantar en altres enregistraments. Així doncs, també la podem sentir al disc coordinat per Maria Aurèlia Capmany Dones, flors i violes (Pu-Put!, 1980), on cantava una peça de Jean Ferrat també adaptada per Mainat: “Quan no se sent el temps passar”. Prèviament a tot això, Sardà havia participat en alguns discos de La Trinca: Xauxa (Edigsa, 1972) on cantava una cançó en solitari, "Lulu", i Mort de gana (Edigsa, 1973) i al col·lectiu Bestiari (Edigsa, 1972). També va intervenir en algun dels videoclips de la formació de Canet de Mar.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Rosa Maria Sardà, actualitat, obituari

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.