Actualitat

El «Sol solet» de Pau Riba il·lumina Moscou

El confinament ha afavorit un intercanvi musical entre Rússia i Catalunya

| 16/06/2020 a les 14:30h

Imatge il·lustrativa
L’any 1975 Pau Riba va enregistrar el seu disc més dur, amb les guitarres ben esmolades: Electròccid accid alquimístic Xoc (Movieplay). El disc s’obria amb una cançó infantil popular catalana, “Sol solet” que sonava a rock simfònic. 45 anys més tard, des de Rússia ens arriba una versió de la cançó popular passada pel sedàs Riba. L'han feta SquaredBeard amb FatalYear i ens l’ha feta descobrir l'artista català a través del seu facebook: “Flipem! I molt gratament. Hem rebut un simpàtic missatge d’una persona russa amb galdosa traducció de Google. Em convidava a escoltar les versions del “Sol solet” que han fet durant el confinament a Moscou, una d’elles inspirada en la meva versió publicada a l’Electròccid”. 


La versió, tal com s’explica al principi del vídeo, és la resposta a una interpretació prèvia d’una peça russa per part d’un grup de catalans capitanejats per Núria Mar. Tot va començar quan Núria Mar va voler aprofitar la quarantena per ensenyar a cantar una cançó en rus a alguns amics. El mètode d’aprenentatge va ser ben senzill: un video penjat a internet i unes breus instruccions al comentari del vídeo. La cançó escollida es diu “La teva xicota està malalta” i és del grup Kino, una banda de rock liderada per Viktor Tsoi, un músic rus-coreà mort el 1990 amb 28 anys d'un accident de cotxe.


La impulsora del projecte ho explica –en rus– als comentaris del vídeo a YouTube: “Aquesta és la nostra versió de Tsoi. Potser no és la millor, però l’hem feta amb respecte i amb tot el cor! Volem dir que no som russos, no parlem rus i que no cantem professionalment; és només un petit vídeo per compartir amor i amistat entre nosaltres!”

El vídeo, que ha esdevingut viral a Rússia i ha estat emès per les principals televisions del país, és aquest (amb algunes preses falses al final):

Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, Kino, Sol solet, K, Viktor Tsoi, Pau Riba, actualitat, Rússia

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.