actualitat

El nou tret de sortida de SUS

Després de 10 anys de distanciament musical, el quartet ha publicat 'Un, dos, tres...', l'àlbum debut d'un nou projecte

| 22/06/2020 a les 17:00h

SUS
SUS | Arxiu del grup
SUS podria venir de successió, ja que és el descendent directe del grup No diguis Dois, però realment ve de l'expressió mallorquina "un, dos tres... Sus!", que es canta a l'illa quan algú comença una cursa. Encara que en el seu cas no hi ha cap meta definida, els músics s'han afanyat a convertir aquesta expressió en un EP de set temes: Un, dos, tres... (autoeditat, 2020) que els consoliden de nou com a quartet musical. Tomeu, Tià, Joan Pep i Miquel es retroben anys després d'haver-se distanciat musicalment per encetar un nou projecte.



"Tres de nosaltres feia estona que teníem ganes de fer alguna cosa nova, i li vam proposar al quart, en Miquel, que havia estat a No diguis dois als inicis del projecte. Realment mai vam perdre el contacte, perquè vivim al mateix poble. Quedàrem per tocar cançons nostres, li vam proposar de sumar-s'hi i va acceptar", explica Tomeu sobre l'origen d'aquest retrobament. A més, assegura que la intenció del quartet ara és fer cançons noves, "cançons bones capaces de tocar la fibra a la gent, d'aquelles que quan les has escoltat penses: "ostres, això m'ha arribat!". 

Les cançons de SUS són el resultat de les lletres a quatre mans entre Tomeu i Miquel, les melodies de Joan Pep i les aportacions de Tià, encara que sovint es combinen els rols, assegura el músic. "A les cançons s’hi expliquen històries molt txules, com les d’una aranya que convida els insectes a acomodar-se a la seva teranyina abans de ser
devorats. O de les ganes que tenim d’estiu, enguany més que mai! De l’autosuperació, del masclisme... També xerram de la complicitat amb les persones amb què convivim, del
pas del temps per arribar a entendre el món, i altres...", llista Tomeu fent memòria. 

La banda a més, valora molt positivament l'escena musical que ha brollat a l'escena balear des que No diguis dois va arribar a la fi: "és molt positiu i motivador saber que hi ha gent que lluita pel seu projecte musical. Hi va haver uns anys en què molts grups abandonaven perquè era molt difícil tirar endavant, o bé feien versions d'altres grups. Ara sembla que això està canviant!". I és que potser aquesta nova empemta té a veure amb la trajectòria del quartet, que ara es retroba amb forces renovades per encetar un projecte que combina el pop, el rock, i també l'electrònica. Tot culimant en un EP debut que han produït amb Juanjo Tomàs (Roig!): "En Juanjo és com un germà per tots noltros, el vàrem conèixer quan ni ell ni noltros teníem barba, fa molt anys. Té molt de gust tocant, produint, fent cors, melodies... és un crack! Ha aportat moltes idees i molts arranjaments: sempre té alguna cosa a aportar."
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, entrevistes, actualitat, SUS, edrbalears, entrevista, Un dos tres

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.