actualitat

«In the End», Stay Homas més enllà del confinament

Parlem amb el trio de la quarantena per excel·lència sobre el nou tema que acaben de publicar, «In the End», i les seves perspectives de futur

«Gotta Be Patient» és la cançó del confinament

| 19/06/2020 a les 12:00h

Stay Homas
Stay Homas | Marta Mas (Leentrelineas)
El grup que va revolucionar les xarxes durant la quarantena també s'ha desconfinat. Stay Homas ha sortit del pis barceloní on van néixer les melodies que els han permès fer la volta al món a través d'una pantalla, però no només per retrobar-se amb les seves mares, a qui tants cops han dit que enyoraven a la cançó "In the End - Confination XIV", sinó per resoldre tot el que se'ls havia acumulat de forma improvisada i poder donar continuïtat a l'inesperat i exitós projecte musical. Fa unes setmanes ens explicaven com havien viscut aquesta petita revolució des del seu balcó, i avui, que Catalunya es troba tot just a les portes de la nova normalitat, Stay Homas publica la nova versió d'"In the End", la primera d'una mixtape que s'anirà descobrint de forma desescalada les properes setmanes. 


El recopilatori emmarcarà cinc dels temes que, durant el confinament, el trio va penjar a les xarxes, i per escollir-los han utilitzat un criteri col·laboratiu en forma d'agraïment al suport dels seus seguidors: un sorteig. Klaus Stroink, un dels membres de Stay Homas, ens revela com ha estat el procés: "vam fer una votació i en van sortir quatre d'escollides, però finalment l'EP serà de cinc! Ens va semblar divertit tancar aquesta etapa amb un regal tant per a nosaltres com per a la gent que ens ha seguit durant aquests mesos. I gravar-ho ha estat molt guai: l'Arnau Figueres (productor) és un crack i hi aporta molta professionalitat".

Les noves versions de les cançons confinades seguiran la mateixa filosofia que quan les feien des del balcó, però "és com si haguessin passat per maquillatge", assegura el músic, que a més explica que el que han fet és afegir als temes tota la producció i instruments que, quan les tocaven amb un cubell de plàstic, ja intuïen que hi havien d'anar. "Hem intentat que cada cançó estigui cuidada com es mereix, ja que toquen molts gèneres i estils musicals diferents, i cadascun demana uns arranjaments o uns altres. Hem intentat respectar tots els estils al màxim possible".


Respecte a la sonoritat de la formació, Klaus Stroink garanteix que tot just està en procés de definició: "La majoria de grups ja tenen una sonoritat pròpia i definida quan es posen a gravar a l'estudi, en canvi nosaltres tot just l'estem descobrint, passen moltes coses in situ, però és molt divertit i estem aprenent un munt". A més, el músic revela que ja estan treballant en el proper pas de Stay Homas, del qual n'anunciaran coses ben aviat. 
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Stay Homas, actualitat, entrevista

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.