revista

Txarango i la Guia dels Festivals d'Estiu 2020 encapçalen l'edició doble de l'Enderrock de juliol

El número 305 inclou un dossier especial de Txarango amb motiu del llançament del seu disc de comiat

A més, amb l'Enderrock d'aquest mes també s'inclou la revista especial dels festivals d'estiu 2020

El número de juliol es complementa amb entrevistes a Smoking Souls, protagonistes de la portada del número 306, a Joan Garriga o a Jonatan Penalba, entre altres

| 01/07/2020 a les 14:00h

La revista Enderrock presenta un número doble aquest mes de juny. Per una banda, el número 305 és una edició especial dedicada a la família de Txarango amb motiu de la sortida del seu disc de comiat. Una revista de 76 pàgines commemoratives que inclouen una crònica, un recorregut per la carrera musical de la formació, un "U per u" exclusiu de cadascun dels membres i fotografies inèdites, entre altres. De manera conjunta, l'Enderrock 305 es publica amb una guia exhaustiva dels festivals d'estiu 2020, amb la portada dedicada a la banda valenciana Smoking Souls. Tots dos números es distribueixen com cada mes a quioscos i llibreries i en format digital a través de la plataforma iQuosc.cat.

El comiat de Txarango
L'energia somiadora que desprèn la banda del ripollès des que va alçar el vol l'any 2010 queda plasmada a la portada de l'Enderrock 305, un número que dedica un dossier exclusiu d'homenatge a Txarango. S'hi repassa la trajectòria del grup, que després d'una dècada en directe s'acomiada amb un quart i últim disc, De vent i ales (Halley Records, 2020). També s'hi inclou un reportatge fotogràfic "10 anys en imatges", una entrevista en profunditat de la mà del periodista Roger Palà, un cançó per cançó que firmen els mateixos músics Alguer Miquel i Sergi Carbonell, i un repàs pels orígens de Txarango, entre altres. 

Per altra banda, el número de juliol també homenatja Pau Donés, mort el passat 9 de juny a Barcelona. Paral·lelament, l'edició inclou entrevistes a EspiadimonisChet, Pixamandúrries o el cantautor valencià Jonatan Penalba, així com una entrevista en profunditat al músic Joan Garriga. A més, també es repassen les novetats discogràfiques de  la cantautora Lu Rois, el grup Pachawa Sound i Joan Isaac

A la secció Acords i desacords, opinen Ariadna Oltra i Arnau Tordera. La foto del mes la protagonitzen Els Amics de les Arts, i El disc del mes per Jordi Bianciotto és El ball i el plany (Fina Estampa, 2020) de Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic. Finalment, el número inclou un repàs pels divuit seleccionats de la 20a edició del concurs Sona9. 
 

Portada Enderrock 305. Foto: Bernat Almirall


La guia definitiva dels festivals d'estiu 2020 
El número 206 està dedicat a la reconquesta musical dels escenaris. Després d'haver adaptat programacions i formats a les normatives derivades de la crisi sanitària de la Covid-19, són uns quants els festivals que han reprès l'edició i acolliran actuacions musicals els tres propers mesos. Poesia i +, Cruïlla XXS, Notes al Parc, Sons del Món, Bioritme o Dansàneu són alguns dels noms que es repassen, conjuntament amb els cartells de molts altres festivals emblemàtics dels Països Catalans. 

Tanmateix, la portada l'encapçala la banda valenciana Smoking Souls, qui també protagonitza una entrevista en profunditat amb motiu del 10è aniversari al damunt dels escenaris. També es fa un repàs pel Top 10 de videoclips que s'han estrenat durant el confinament, i es dedica un apartat commemoratiu als 50 anys que han passat des de l'aparició dels vídeos musicals, revisant-ne els més emblemàtics publicats des de llavors a casa nostra. 
 

Portada Enderrock 306. Foto: Mario Zamora

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Lu Rois, Pixamandúrries, Txarango, juliol, enderrock 306, festivals d'estiu, enderrock 305, revista, Smoking Souls, Joan Garriga, Jonatan Penalba, Pau Donés, Espiadimonis, Chet, Pachawa Sound, Joan Isaac

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.