entrevistes

Vienna: «En el nou LP volem confirmar la nostra marca personal»

El duet alacantí presenta un avançament de l'àlbum que confirmarà les seves directrius sonores

Vienna presenta el nou tema «Per un grapat de dòlars»

| 07/07/2020 a les 19:00h

Vienna
Vienna | Jj Filmz
Vienna es presentava a principis d'any amb ​Hem trobat un pis per a llogar (La Cúpula, 2020), el seu primer àlbum d'estudi. Ara, seguint amb la referència de la seva pròpia Trilogia del dòlar, publiquen "Per uns quants dòlars de més", el primer senzill d'un nou grapat de cançons que tenen previst publicar-se a principis de l'any vinent. Originalment, la Trilogia del dòlar és una sèrie de tres pel·lícules de gènere western dirigides per Sergio Leone que argumentalment no tenen relació entre sí però, en canvi, comparteixen estètica, temàtica, format i banda sonora. Veiem què passa en la versió dirigida per Vienna


"Per uns quants dòlars de més" segueix la cançó inclosa en el vostre àlbum debut, "Per un grapat de dòlars". Quan vau fer la primera ja teníeu prevista la continuació?
En absolut. En fer aquest "Per uns quants dòlars de més" ens vam adonar que seguia una línia musical i temàtica molt semblant a "Per un grapat de dòlars". Llavors, quan havíem de posar títol al nou senzill, vam pensar que era com una segona part d’aquella primera cançó. Ens va agradar la idea de presentar-hi una continuïtat.

Quina relació tenen aquests temes amb els de les pel·lícules de Sergio Leone?
Precisament, com que "Per un grapat de dòlars" es correspon amb el títol de la pel·lícula western que, al seu torn, configura l’anomenada La trilogia del dòlar, aquest senzill duu el nom de la segona pel·lícula de la trilogia. Realment, no té gaire a veure amb la pel·lícula, però com que ens agrada molt el gènere western volíem, en algun moment, ficar-hi la referència.


Aquest senzill és l'avançament d'un nou disc, però encara tardarem uns mesos a sentir-lo complet.
Sí, el disc eixirà a principis de l’any que ve, però abans traurem uns quants senzills més que anirem anunciant en les nostres xarxes socials. 

Musicalment segueix el tarannà de pop festiu de les primeres entregues. Vienna ha trobat el seu estil?
L’evolució en aquest disc, trobe, és la maduració de composició i de producció en comparació amb el primer disc, del qual n’és, també, la culminació. El primer EP és una prova, una producció feta a través del descobriment del nostre estil. Una volta ja trobat, en aquest LP sí que volem confirmar-nos com al que s’intueix que és la nostra marca personal.

La cançó parla d'abandonar les pors a enamorar-se. Com es posiciona, en això de l'amor?
L’amor, com a comportament social que és, respon a unes pautes o uns certs rituals, uns rols que es juguen perquè la representació de nosaltres mateixos que en fem siga efectiva a l’hora de poder enamorar l’altra persona. La idea d’abandonar les pors va més amb el joc de desprendre’s, degudament, dels rituals i d’enfrontar la por en el sentit d’indispensable en la nostra vida, però no per això un mur insalvable.

Respecte als concerts en directe, seguireu en format duet o teniu pensat portar banda?
Per ara, no. Gràcies a la tecnologia podem oferir un directe bastant fidel al que és la nostra essència. A hores d’ara, trobem més interessant idear un directe que enganxe per la nostra personalitat més que per la potència de dur una banda. Això suposa més despesa en escenografia o equip tècnic que, per les circumstàncies que vivim, no ens permeten invertir més en una banda. Però tot vindrà.

I tant! De moment parlem d'aquest estiu, se us podrà veure?
Puc dir que en tenim un de segur i un altre que està en l’aire! Els anunciarem d’aquí a poc. La resta de concerts que teníem programats, per ara, estan per concretar o s’han deixat per a després de l’estiu.
 
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Vienna, entrevista, edrvalencia

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.