Crònica

«La posta» asserenada, entre Igualada i Caldes d'Estrac

Marialluïsa va presentar finalment 'És per tu i per mi' aquest passat dissabte al festival maresmenc Poesia i +

| 07/07/2020 a les 19:30h

Marialluïsa
Marialluïsa | Anna Tisora
El festival Poesia i + va inaugurar la quinzena edició el passat dijous 2 de juliol a Canet de Mar amb les actuacions musicals de Marina Herlop i l'espectable híbrid de l'escriptora Blanca Llum Vidal i Los Sara Fontán. L'endemà, el festival es va traslladar on tindrien lloc la resta d'actuacions de la programació, el duet de Carles Viarnès i Elvira Prado va debutar a l'escenari del Parc Can Montanyà de Caldes d'Estrac, un espai de luxe al melic del Maresme que a més, va lluir especialment gràcies al bon temps que va perdurar tot el cap de setmana. 

Juliol no havia de ser el mes en què Marialluïsa descobrís el directe de presentació del seu segon àlbum d'estudi És per tu i per mi (Bankrobber, 2020). De fet, tenien prevista una sumptuosa cita el passat 19 de març a la sala La [2] d'Apolo de Barcelona, on haurien compartit escenari amb una altra de les bandes del moment, Da Souza. Tanmateix, la gira s'ha vist ajornada per la situació de pandèmia global que s'ha viscut els darrers mesos i finalment, Caldes d'Estrac ha estat l'espai acollidor del quartet en l'esperada presentació, que va irrompre la tranquil·litat del parc caldenc just després de la dolça i salada actuació de Clàudia Cabero

L'actuació va engegar a tres quarts de deu del vespre, just al moment idoni perquè el quartet comencés un cara a cara amb la posta de sol que es veia darrere el públic, a contrallum amb una lluna de cua mediterrània que a cada cançó brillava una mica més. Tot i així, "La posta", inclosa al nou àlbum del grup, no va sonar fins més entrat el capvespre. En el seu lloc, "Gira-sols" va ser l'encarregada de donar pas al cicle de cançons que enlluernarien el públic, assegut a la distància mesurada per les restriccions derivades de la pandèmia, durant la següent hora. El quartet desafiava la situació amb prudent sàtira i un discurs premeditat que augurava una estona de metafísica i convicció però també d'una quietud impecable per part dels assistents, que aquest estiu hauran de reprimir les ganes de ballar.
 

Marialluïsa Foto: Anna Tisora


"Moments" va sonar en segon lloc, i acte seguit va ser el torn d'"El gest", que va concloure amb la sonoritat asserenada pròpia dels igualadins i les paraules de Pau Codina, cantant del grup, exposant el missatge reivindicatiu de la cançó cap al dret de vot i democràcia. Tot seguit, Marialluïsa va enfilar un dels senzills del disc, "La bèstia", el videoclip del qual es va estrenar en ple confinament. A part dels músics, qui també va tenir veu durant l'actuació van ser les granotes del llac de la Fundació Palau, que de tant en tant deien la seva entre cançó i cançó. Així, va arribar el moment de la versió que el quartet dedica a Pau Riba, i just després, van entonar "Arbres", una cançó recuperada de l'EP debut Pren-t'ho amb calma (Bankrobber, 2019), que podia estar perfectament dedicada als xiprers que ambientaven el fons de l'escenari. 

No hi va haver bisos. Marialluïsa és d'aquells grups clars i breus que, si diuen que se'n van, se'n van. I amb aquesta premissa van regalar "Mala sang", un dels èxits de l'àlbum que deixa anar la sàvia oració de "no hi pensis tant que t'hi faràs mala sang", que bé combina amb el posat del quartet: relaxat però compromès i amb deixos de crítica social cap a les realitats que sovint se'ns escapen de les mans. Ja era negra nit quan la banda es va acomiadar del públic, agraïnt un primer concert de desconfinament que gràcies a l'organització del Poesia i +  i de tots els assistents, s'havia fet possible.
Especial: Cròniques
Arxivat a: Enderrock, Marialluïsa, poesia i+, Caldes d'Estrac, Maresme, crònica, és per tu i per mi

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.