entrevistes

Spxxn P: «He passat de tenir zero expectatives a visualitzar moltes oportunitats»

El raper acaba de publicar «Koala», un nou senzill que formarà part de l'àlbum previst per aquesta tardor

| 10/07/2020 a les 12:30h

Spxxn P i El Noi de Tona
Spxxn P i El Noi de Tona
Spxxn P és l'àlter ego artístic de Pere Sala, un raper que va començar la seva carrera musical en solitari el passat 2019 presentant un primer senzill titulat "Ego". Un debut que va tenir bona rebuda i va acabar essent el motor per tirar endavant amb el projecte, que enguany ha recopilat prou temes com per fer-los cabre en un EP que publicarà, conjuntament amb tres nous temes inèdits, la propera tardor. De moment, ens avança "Koala", un nou tema amb la col·laboració d'El Noi de Tona  Parlem amb ell sobre els detalls d'aquest camí. 

Tot just fa un any que presentaves el teu projecte en solitari com a Spxxn P, com valores aquesta primera arrencada?
Doncs el balanç és es bastant positiu. Jo ja fa bastants anys que feia música per mi mateix i mai havia sentit la necessitat de treure-la a la llum més enllà d'ensenyar-la al meu entorn més proper. Sempre he fet servir la música i l'escriptura com una via per comunicar-me amb mi mateix i per treure sentiments i emocions.

Així doncs, quan decideixes fer el pas?
Va arribar un punt en el que vaig decidir treure-la a la llum i compartir-la, animat sobretot per gent propera i amb la intenció d'ajuntar la música amb l'audiovisual, ja que professionalment soc realitzador. Llavors vaig rodar el videoclip d'"EGO", el meu primer senzill, i això va coincidir amb que el Joni de Kasba Music va veure el clip i em va proposar entrar dins del segell. He passat de tenir 0 expectatives a estar dins un segell musical i tenir l'oportunitat de fer música amb d'artistes i productors que admiro, així que la valoració és molt positiva.


Just avui has publicat "Koala" amb El Noi de Tona. Com ha sorgit la col·laboració?
El Noi de Tona, el Franc, és amic meu des de fa ja bastants anys. És d'aquí, del poble, i amb ell hem compartit moltíssimes experiències més enllà de la música. Ja teníem algun tema junts que mai havia sortit a la llum i feia molt temps que teníem ganes de col·laborar i treure alguna cosa plegats. Jo tenia una lletra escrita, li vaig passar per whatsapp i en una o dues hores ja em va enviar un àudio rapejant el seu tros. A la mateixa setmana ja vam quedar per gravar el tema i alhora enregistrar el clip.  El vídeo està enregistrat per Júlia Matheu i editat per mi mateix, i crec que les imatges respiren "una tarda de birres i música amb un colega".

Què et va inspirar dels koales per fer aquesta cançó?  
La veritat és que "Koala" és un tema molt lliure i molt espontani. Sí que és veritat que hi ha vàries metàfores entre animals i persones. I d'aquí va sortir la frase de "penjat d'una branca que semblo un Koala" que s'ha acabat convertint en el nom del tema. Si hi ha una temàtica, potser és sobre les nostres experiències amb les relacions amb les persones dins de diferents sectors i com ens sentim còmodes i protegits dins el nostre entorn més proper. Però com dic, és un d'aquest temes que et surten molt espontàniament i que no et pares massa a pensar o reflexionar. Escoltes el beat i la pròpia música ja et va portant cap a un lloc o un altre. 


Sempre has anat llançant senzills per separat. Tens pensat incloure'ls en algun disc, després?
Fins ara he anat treballant una mica sobre la marxa i aquest mètode ha sigut el que més s'adapta a la música que estava fent i al ritme que jo volia portar. Però ja fa un temps que hem decidit recollir tots els meus snezills en solitari, més tres cançons inèdites, en un EP titulat Oblidar (Kasba Music, 2020). Jo no vull dir-li disc ja que penso que un disc ha de ser un projecte concebut des de zero i m'agradaria que el dia que tregui un disc tingui una cohèrencia musical.

Tot i així, els senzills que has anat publicant tenen una unitat temàtica i narrativa. 
Sí! Totes les cançons estan escrites en una època molt concreta de la meva vida i d'una manera bastant metafòrica o indirecta, narren el començament, les complicacions i el desenllaç d'una relació amorosa. L'EP ve presentat amb un videoclip molt especial i es podrà escoltar després de l'estiu.

On se't podrà veure, aquest estiu?
Doncs la veritat és que ara mateix estic molt focalitzat en l'EP i en fer música. Això juntament amb què malauradament no estem vivint un bon moment per la música en directe, ha fet que decideixi començar a moure'm per fer concerts un cop publiqui l'àlbum. Així que, si em veieu aquest estiu, espero que sigui a la platja prenent el sol i amb un mojito a la mà!
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, videoclip, entrevista, Spxxn P

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.