coronavirus

Concursos musicals en quarantena

Repassem com han quedat els concursos de música emergent del territori després d'aquests mesos convulsos

| 29/07/2020 a les 13:30h

Imatge il·lustrativa
Xavier Mercadé
Els danys ocasionats per la pandèmia global arreu del territori són més que notoris en el sector cultural i els concursos de talents musicals emergents en són una de les disciplines que més perjudicades n'estan sortint. Avui fixem la mirada en les propostes més importants per actualitzar la situació de cadascun dels certàmens i veure com s'han reinventat en la nova situació. 

1. Embrió i Brot
En el cas del doble concurs per a joves de fins a 18 anys i de 18 a 29, respectivament, els participants van presentar les seves propostes el passat 1 de març, just dues setmanes abans que comencés el confinament. Les finals, previstes per finals de maig, es van haver d'aplaçar a la propera tardor. “Ho farem amb reducció de l’aforament i amb les mesures de seguretat necessàries”, explica Miguel Zamarripa, el seu coordinador. Però en l’hipotètic cas que no es pugui dur a terme assegura que: “Ho faríem en línia, ja que disposen del material i de la suficient qualitat per poder realitzar-ho”.

2. Concurs de música de Badalona
És un dels concursos de música més veterans amb 22 edicions. Amb un marge de maniobra bastant ampli, ja que el concurs celebra les finals durant el mes de novembre, la seva coordinadora, Marina D’Ecclesiis, asegura que “si no ho podem fer, en principi intentaríem ajornar-lo, però en el pitjor dels casos, si es suspenen les subvecions que tenim per realitzar el concurs, cancel·lariem les finals”.  

3. Certamen de música jove d'Igualada
La 15a edició del Certamen de Música Jove d’Igualada va ser de les primeres en ajornar la seva final: “Simplement vam decidir realitzar-lo quan les circumstàncies ho permetin, que esperem que sigui durant l’octubre”, ens n'informa el portaveu, Bernat Vilarrúbias, des del Departament de Joventut. I en el cas que aquest any no es pugui dur a terme: “Suspendrem l’edició d’enguany i esperarem a l’edició de l’any vinent”.

4. Concurs Pop-rock de Palma
L’històric i recuperat certamen de les Balears va allargar el període d’inscripció fins la finalització de l’estat d’alarma. Miquel Àngel Contreras, el Director General de Música i Arts Escèniques de l’Ajuntament de Palma, apunta que: “Les semifinals i la final del concurs previstes per finals de maig i juny, s’han ajornat fins a finals de setembre i principis d’octubre, tot i que encara ho estam acabant de definir, la idea és aquesta”.

5. Altaveu Frontera
La secció competitiva del Festival Altaveu de Sant Boi de Llobregat, no perilla, tal com indica Laia Bonet, responsable de comunicció del festival: “Vam decidir tirar endavant, i per tant que els grups de l’Altaveu Frontera puguin actuar als nostres escenaris”. De tota manera des de l’organització del festival estan estudiant diferents opcions, “en el cas que al setembre la situació sigui més complicada i els guanyadors no puguin actuar”.

6. Reussona
Després de 21 edicions, el ReusSona “Concurs de Música Jove de Reus”, ha cancel·lat l’edició del 2020 i la final del mes de juny en el marc de les Barraques de la festa major de Reus. Des de l’Area de Joventut de l’Ajuntament expliquen que: “El ReusSona es replantejarà en un nou format de cara a properes edicions, amb una nova fòrmula o reconvertint-lo en una mostra de música. Estem treballant i encara no hem pres cap decisió”.

7. Pepe Marín Rock Festival
Des del Consell Comarcal de Joventut del Segrià assenyalen que el concurs de música més emblemàtic a les Terres de Ponent s’ha posposat fins a nou avis: “Aquest any arribava a la 17a edició i és tot un referent a la ciutat de Lleida i les Terres de Ponent per la seva fidelitat als sons més durs”. El Pepe Marín Rock Festival va néixer el 2003 com a homenatge a Pepe Marín Barreras, activista cultural i gran amant del rock, mort l’any 1995.
Especial: Llistes
Arxivat a: Enderrock, covid-19, reussona, Embrió, Brot, actualitat, coronavirus, llista, concursos

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.