Crònica

La reinvenció de l'Anòlia

El festival igualadí, un dels més antics de pop-rock de país, serveix d'aparador per a l'escena local

| 19/07/2020 a les 12:00h

Marina Freixas a l'Anòlia 2020
Marina Freixas a l'Anòlia 2020 | Albert Compte
L'Anòlia ha celebrat la 32a edició, adaptada a les exigències de la crisi sanitària. El pati del Museu de la Pell d'Igualada ha estat un any més la ubicació escollida pel festival, però enguany l'emplaçament de l'escenari s'ha desplaçat noranta graus per tal d'encabir-hi una estesa de cadires, separades per la distància de seguretat corresponent. L'entrada al festival, al que s'hi ha pogut accedir a través d'una invitació gratuïta que permetia el control de l'aforament, obligava a l'espectador a passar un control de temperatura, seguint els patrons dels concerts en època de covid-19; allò que Gerard Quintana qualificava com "els llocs més segurs del món".
 

Ho Peta Street Band. Foto: Albert Compte


El festival es va inaugurar el dilluns 13 de juliol, amb una rua a càrrec de la txaranga dels Ho Peta Street Band, que van recórrer per la capital de l'Anoia a dalt d'un autocar, mentre els seguia de ben a prop el bus de la Fundació del Barça. Una original manera de portar la música als carrers d'Igualada i alhora mantenir els protocols sanitaris. El dimarts 14 van actuar els també igualadins Xillona, que van portar una bona claca i van omplir els seients del pati del Museu de la Pell, i el dimecres 15 va ser el torn de B-Back, una banda de versions de clàssics internacionals del pop-rock.
 

B-Back. Foto: Albert Compte

 

Xillona. Foto: Albert Compte


Dijous 15 va actuar una jove promesa igualadina, Marina Freixas. La cantautora es va acompanyar d'un trio de músics –guitarra, teclats, bateria– per a acompanyar un repertori multilíngüe format per cançons pròpies i versions d'artistes tan dispars com Joan Dausà, Gossos, Love of Lesbian, Bruno Mars, Cesk Freixas, Andrés Suárez, The Cranberries, Coldplay, Miki Núñez, Txarango o Sau, entre d'altres. Un concert que va reunir un centenar llarg d'espectadors, i que va servir per presentar en un escenari professional una proposta que, malgrat necessita maduració, té en la veu de Marina Freixas un dels seus principals actius.
 

Marina Freixas. Foto: Albert Compte


El quartet Inic va ser l'encarregat de posar música a la nit del divendres 16, i el tancament del festival va córrer a càrrec de la proposta més esperada del festival, la fusió de músiques urbanes i flamenc de Queralt Lahoz, una artista nascuda a Santa Coloma de Gramanat que va presentar les cançons del seu molt ben rebut debut, l'EP 1917 (Say It Loud Records, 2019).
 

Inic. Foto: Albert Compte

 

Queralt Lahoz. Foto: Albert Compte

Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, anòlia, Xillona, Ho Peta Street Band, Anòlia 2020, Marina Freixas, B-Back, queralt lahoz, Inic

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.