actualitat

La Guàrdia Urbana impedeix un concert a l'Heliogàbal

La policia local va irrompre ahir al bar gracienc enmig d'una actuació de Sandré, que va haver de anul·lar el segon passi

La sala barcelonina ha decidit, de moment, cancel·lar la programació

L'acció arriba un any després de la qualificació del local com "Espai de Cultura Viva"

| 19/07/2020 a les 14:45h

La Guàrdia Urbana irromp al concert de Sandré a la sala Heliogàbal
La Guàrdia Urbana irromp al concert de Sandré a la sala Heliogàbal | Xavier Mercadé
Les noves recomanacions que va fer la Generalitat aquest divendres passat, arran de l'augment de casos de covid-19 a la ciutat comtal i al Segrià, van començar a causar estralls en l'àmbit cultural. Aquell mateix divendres es van cancel·lar diversos concerts, com el cicle Nits del Primavera, que de fet ha suspès totes les actuacions fins a l'agost, o festivals fins i tot fora de Barcelona, com el Musicab de Cabrils, que ha suspès els concerts presencials d'aquest cap de setmana. O com l'Heliogàbal, de Gràcia, que havia d'acollir els concerts de Los Valientes i Power Burkas i que, per prevenció, els mateixos grups van preferir cancel·lar.
 

Foto: Xavier Mercadé
 

Dissabte, per això, l'Heliogàbal va decidir reprendre la programació, amb totes les mesures de seguretat, amb una doble actuació de Sandré. "Vam prendre la decisió de muntar els concerts, perquè vam entendre que la prohibició d'activitats d'oci nocturns anava referida a les discoteques", comenten des de l'Heliògabal, "tenim llicència de bar cafeteria i a més vam programar les actuacions en horaris diürns, per tant, no havia d'haver-hi cap problema". I és que Sandré havia de presentar ahir el disc Ave muñón (BCore Disc, 2019) en dos passis a les vuit i a dos quarts de deu del vespre. No obstant això, al final del primer passi, la Guàrdia Urbana va irrompre al local per aturar les actuacions.
 

Foto: Xavier Mercadé


Però, segons el bar musical del carrer Ramón y Cajal de Barcelona, van seguir-se totes les mesures de seguretat, anunciades ja en un cartell penjat a la porta el mateix dissabte: ús de la mascareta obligatori, sistemes de neteja de mans i de desinfeccions periòdiques en totes les superfícies i, sobretot, un aforament màxim reduït amb les cadires situades seguint les distàncies de seguretat. De fet, en el primer passi que la Guàrdia Urbana va interrompre, només hi havia 16 assistents a la sala. És més, per demostrar el seu compromís amb la seguretat, tant dels assistents com dels artistes, l'actuació va començar amb un plàstic de pintor que separava per complet l'escenari del públic.
 

Concert de Sandré a la sala Heliogàbal Foto: Xavier Mercadé


Tot i així, malgrat el seguiment de les mesures de seguretat, la irrupció de la Guàrdia Urbana va impedir que es pogués realitzar finalment el segon passi de Sandré. "Ells van fer la seva feina, i nosaltres, la nostra", expliquen des de l'Heliògabal. Tot i que, amb aquestes noves mesures i aforaments màxims de setze persones dubten que puguin seguir endavant. "Es fan moltes recomanacions en termes de salut, però no ens diuen com pagar els lloguers i els préstecs", afegeixen els responsables de la sala, "de moment hem decidit cancel·lar la programació. Al cap i a la fi, nosaltres estem lluitant per sobreviure, per salut però també per economia, i no haver de tancar".
 
L'actuació de la Guàrdia Urbana arriba un any després que l'Ajuntament de Barcelona qualifiqués vuit locals com l'Heliogàbal com "Espais de Cultura Viva", acció que reconeixia el seu 'valor cultural' i alhora 'garantia la convivència veïnal'.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, coronavirus, Sandré, Heliògabal, Guàrdia Urbana, actualitat, concerts

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.