actualitat

El sector cultural es manifesta en contra de la suspensió d'espectacles per part del govern

L'Acadèmia Catalana de la Música s'adhereix al comunicat per defensar la cultura com a bé de primera necessitat

El govern va anunciar ahir la suspensió d'espectacles culturals en vista dels nous positius de covid-19

La Generalitat suspèn els espectacles culturals

| 20/07/2020 a les 18:30h

Imatge il·lustrativa
Xavier Mercadé
L'Acadèmia de la Música s'adhereix al manifest del sector cultural en contra de les noves mesures proposades per la Generalitat per tornar a suspendre els espectacles públics. Unes mesures que, segons el mateix text, van ser un "espectacle polític grotesc, que ens avergonyeix a tots". En aquest sentit, el comunicat sosté també com tot el sector ha retornat a l'activitat sense cap ajut, després de 3 mesos inactiu, i complint totes les mesures i protocols designats pel PROCICAT.

Amb això defensen la idea amb el hashtag i campanya #culturasegura, proclamant que no és just que es faci creure que els espectacles culturals contribueixen a nous rebrots. Cosa que avalen les dades: i és que, cap dels nous brots a Catalunya (uns 140, actualment actius) té l'origen en un acte cultural. "Platges obertes, activitats obertes, el carrer obert, i les vacances a tocar, i l'única ocurrència és tancar els espais segurs on la gent s’ho passa bé, gaudeix, reflexiona, riu i plora..., en condicions de màxim control, higiene i distància, homologades pel propi PROCICAT", es queixa el comunicat.

Segons s'explica en el document, ahir diumenge al matí, representants dels cinc sectors culturals principals (música, editorial, arts escèniques, arts visuals i audiovisual) es van reunir amb el departament de Cultura i representants del departament de Salut i d’Interior. De la trobada en va sorgir el compromís, per part del sector cultural, de ser part de la solució i d'oferir espais segurs on les persones puguin ocupar el temps d'oci. Per part de la secretaria de Salut i d’Interior, el compromís de gestionar amb caràcter urgent les peticions d’obertura d’activitats prohibides, enviant la documentació als ajuntaments perquè sigui validada pel PROCICAT.

Peticions i reclams
Des del sector, i via el comunicat, es demana que es rectifiqui immediatament la decisió de tancar espais i activitats culturals i que s'escolti al sector a l'hora de prendre les decisions futures, ja que en són els principals actors i afectats. A més, també es proposa que els espais culturals, que han demostrat ser dels llocs més segurs davant el contagi de la covid-19, siguin dels darrers a tancar, en les últimes fases d'una possible futura gestió de la crisi sanitària. Així mateix, que la cultura sigui, també i per tant, considerada pel govern com un dels valors de suport enmig de la crisi, que se la valori i s'actuï en conseqüència, més enllà d'homenatges, i que sigui a la fi considerada "un bé de primera necessitat". I per últim, que es facin campanyes per tornar a crear ponts i retornar la confiança entre el públic, "tan malmesa per les imprudents declaracions emeses des del govern", consideren.
Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, Acadèmia Catalana de la Música, actualitat, sector musical, coronavirus

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.