Actualitat

Els concerts salven el primer 'match point'

El PROCICAT facilita, finalment, procediments per a activitats culturals de manera excepcional

Podran celebrar-se els concerts a les zones d'emergència sanitària amb estricta aplicació de mesures

La Generalitat suspèn els espectacles culturals

| 20/07/2020 a les 20:39h

Imatge il·lustrativa
Foto: Xavier Mercadé
El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha fet arribar un comunicat on anuncia que el PROCICAT facilita procediments i criteris per a activitats culturals 'amb caràcter d'excepcionalitat'. El nou document arriba després de l'anunci que va fer ahir el Govern de suspendre els espectacles culturals i de la oposició rebuda pel part del sector afectat.

Amb aquesta nova mesura, els concerts i festivals de les zones afectades per l'emergència sanitària podran celebrar-se amb un estricte compliment de les mesures sanitàries pertinents. Això afecta els municipis de la comarca de la Noguera, determinats municipis de la comarca del Segrià i els municipis de Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Colona de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Badalona.

El PROCICAT ha establert una sèrie de procediments i criteris perquè els ajuntaments puguin tramitar, a partir d'ara, l'habilitació de les activitats culturals. El procediment que s'estableix indica que cal que aquestes activitats –a l'aire lliure o en recintes tancats– estiguin prèviament valorades i validades pels ajuntaments, i que es duguin a terme en les condicions de seguretat que es prescriuen als plans sectorials aprovats pel PROCICAT. Un cop obtinguda aquesta validació municipal, el propi ajuntament haurà de trametre la sol·licitud al Centre d'Emergències de Catalunya (CECAT).

Entre les mesures sanitàries que cal aplicar a les activitats culturals destaquen:

➜ La capacitat de les iniciatives per establir la traçabilitat dels contactes

➜ L'ús obligatori de mascareta

➜ El manteniment de la distància física interpersonal de seguretat

➜ La neteja, desinfecció i ventilació dels espais

➜ La disposició per flexibilitzar les condicions de capacitat màxima dels establiments, si es requerissin condicions més restrictives.

La resolució ha comptat amb la complicitat dels departaments de Salut i Interior, que han posat en valor el 'concepte holístic' de la salut, que no només ha de contemplar la salut física de les persones, sinó també la salut psíquica.
Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, coronavirus, sector musical, música en directe, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.