coronavirus

ARC critica l'actuació del Procicat amb els espectacles culturals

L'associació exigeix que el servei d'emergències depuri responsabilitats per la seva gestió "erràtica" de la crisi

Els concerts salven el primer 'match point'

| 23/07/2020 a les 11:00h

Imatge il·lustrativa
Xavier Mercadé
L'associació ARC, que engloba el 80% dels representats, manàgers i promotors de Catalunya, critica durament la gestió del Procicat, que va anunciar a finals de la setmana passada, la suspensió dels esdeveniments culturals. En un nou comunicat, emès avui, ARC exigeix depurar responsabilitats del servei d'emergències per la seva "erràtica i incoherent gestió en l'àmbit de la cultura en viu", que ha provocat incertesa i desconfiança en el públic, i cancel·lació "innecessària" d'actvitats culturals.

El reclam de l'Associació Professional de Representats, Manàgers i Promotors de Catalunya es puntualitza en quatre eixos. Per un costat, demana que la Generalitat i el Procicat reconeguin explícitament que els concerts i actes culturals són llocs on es respecten escrupolosament totes les mesures i protocols de seguretat i, d'aquesta manera, poder tranquilitzar tant al sector com al públic. Així mateix, reclama que la Generalitat contacti amb els diferents ajuntaments per tal que es garanteixi la realització d'actuacions i festes majors -sempre respectant les mesures pertinents-.

A més, i en aquest sentit, ARC exigeix depurar responsabilitats al departament de Salut i els insta a obrir una investigació interna per aclarir perquè es va recomanar a diversos ajuntaments que cancel·lessin concerts, festivals i festes majors, tot i haver una normativa específica i concreta per a poder-los realitzar. Per últim, a través del comunicat, l'associació també demana un "rescat econòmic urgent i suficient" a tot el sector i empreses de la música en viu perjudicades per l'anul·lació dels concerts per evitar la seva fallida generalitzada en les pròximes setmanes.
Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, sector musical, coronavirus, Procicat, ARC, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.