Actualitat

Anar al cel passant per Nova York

El col·lectiu Musicofoll presenta una versió de «Si tu vas al cel» amb la participació de Peter Stampfel

| 26/07/2020 a les 14:30h

George Freginald
George Freginald | Frame del vídeo «Si tu val al cel»
Us imagineu una versió iconoclasta i psicodèlica del clàssic infantil “Si tu vas al cel”? El Col·lectiu Musicofoll, sí, i ho ha dut a la pràctica. L’ha enregistrada i n’ha fet un divertit videoclip. I per si la cosa no fos prou sorprenent, ha involucrat al músic americà Peter Stampfel (The Holy Modal Rounders) i han publicat el single amb la companyia de Nova Jersey Don Giovanni Records, la que edita els discos de Screaming Females, entre d’altres.

“Vaig conèixer Peter Stampfel a través d’internet fa uns anys. Tenim una relació de compartir música i de xerrar de temes que ens interessen als dos. La seva col·laboració ha sorgit de manera molt naturai i ell és qui ens va proposar de fer el disc amb Don Giovanni Records”, explica Oriol Feliu, teclista de la banda.

Pel que fa al tema triat, Feliu explica com “és interessant perquè és una cançó popular de la qual en desconeixem l’origen, però que malgrat ser una cançó infantil, té moltes connotacions alcohòliques. Em fa pensar una mica amb “Paff, el drac màgic”, que hi ha gent que diu que està relacionada amb el món de les drogues. “Si tu vas al cel” parla de “Romanitoff i el gran Krushoff / estan pitof de l'aigua naf” o “de vi del fort / sense un embut”… A mi em fa pensar amb “If You Want To Be A Bird” de Peter Stampfel, que sona a la pel·lícula Easy Rider (1969)”.

L’aparició de “Si tu vas al cel” és el primer pas d’una col·laboració entre el grup català i el violinista americà. “El Peter té 81 anys i ara està confinat a Nova York. Quan puguem tornar a treballar, farem més cançons. Però ho tenim una mica a mitges. La idea és fer cançons en catala, en anglès i peces instrumentals”.

El Col·lectiu Musicofoll és una banda de set components (comptant-hi el cantant) que va néixer entre la Torre d'Oristà i Berga fa més de deu anys. El líder i cantant és George Freginald, un personatge de ficció que afirma ser el gran compositor a l’ombra de diverses estrelles del rock.

Hem demanat a Freginald que ens parlés de Peter Stampfel i del projecte que tenen plegats: “Peter Stampfel fa el que vol i il·lumina com un astre amb la seva llum psicodèlica. Jo més aviat seria un asteroide que va voltant per l’univers i copsant l’ambient de diferents planetes. Però aquest astre que és el Peter m’he quedat donant voltes i voltes al voltant seu… Ell viu a l’altra banda de l’Atlàntic i jo m’he instal·lat a Europa. Parlem amb un fil de pescar connectat a dos pots de iogurt. El que estem a punt de crear pot ser que canviï la concepció que tenim de l’univers i de la creació musical. Serà una música nova. Nosaltres en movem en l’esperit d’il·luminar, de fer el que volem, de llibertat…”
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Col·lectiu Musicofoll, Si tu vas al cel, Musicofoll, Peter Stampel, actualitat, entrevista

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.