Concurs Sons

Laura Esparza i Carlos Esteban, pop folk valencià

El duet valencià és un dels quatre finalistes del Concurs Sons

| 21/08/2020 a les 12:30h

Laura Esparza i Carlos Esteban
Laura Esparza i Carlos Esteban | Jorge Esparza
La tendència es manté amb quatre projectes emergents, les arrels fondes i unes grans ales. Els blanencs Cat Klezmer Trio, la mallorquina Clara Fiol, els valencians Esparza i Esteban i les celonines Tecum Terra són els finalistes de la 13a edició del Concurs Sons, organitzat per Enderrock i el C.A.T. amb el suport de la Fira Mediterrània, que acollirà la final a l’octubre.

El concurs de música d’arrel Sons de la Mediterrània està organitzat per Enderrock i el Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T.), amb el suport de la Fira Mediterrània, el festival Música a la Vila del Vendrell, el programa Mans de Catalunya Ràdio i iCat, el Festival de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú (FIMPT) i la plataforma de micromecenatge Verkami. El guanyador obtindrà com a premi la gravació d’un àlbum amb un productor professional i una gira de concerts a les edicions del 2020 del Circuit Folc, Fira Mediterrània, Tradicionàrius, Música a la Vila i FIMPT. Podeu escoltar totes les propostes inscrites en aquesta edició al web de la revista digital Sons de la Mediterrània.

Avui et presentem un dels concursants que actuaran a la final que se celebrarà de 13 al 18 d’octubre a la Fira Mediterrània de Manresa, en un format a concretar d’acord amb les mesures de seguretat sanitària: Laura Esparxa i Carlos Esteban.


Format el 2019 a València, les cançons d’aquest duet podrien definir-se com una possible continuació i evolució d’aquella sèrie de propostes que, fa vora quaranta anys, van definir-se al País Valencià com a rock mediterrani. Cançons de sabor pop-rock enriquides amb textures orgàniques i ritmes que els acosten a l’orient del Mare Nostrum; percussions, cordes i trompes que sonen exòtiques i entranyables alhora.

Laura Esparza i Carlos Esteban s’han autoeditat enguany un primer treball, titulat Mare Natura, on posen en joc tots aquests elements, navegant des de la música d’arrel valenciana fins a les ambientacions electròniques. Abans de formar el grup, Esteban va ser bateria del grup VaDeBo, guitarra i veu de La Caravana i aprenent a la fèrtil escola del col·lectiu Sedajazz. Allà també hi havia Esparza, que ha participat també en diversos projectes al voltant de la música tradicional.

COMPONENTS: Laura Esparza (veu) i Carlos Esteban (guitarra i percussions)

Especial: Concurs Sons
Arxivat a: Enderrock, Laura Esparza i Carlos Esteban, actualitat, Concurs Sons 2020, folk, Concurs Sons

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.