Concurs Sons

L'emoció nua de Tecum Terra

El duet de Sant Celoni és un dels quatre finalistes del Concurs Sons

| 28/08/2020 a les 11:30h

Tecum Terra
Tecum Terra | Noelia Sánchez
La tendència es manté amb quatre projectes emergents, les arrels fondes i unes grans ales. Els blanencs Cat Klezmer Trio, la mallorquina Clara Fiol, els valencians Esparza i Esteban i les celonines Tecum Terra són els finalistes de la 13a edició del Concurs Sons, organitzat per Enderrock i el CAT amb el suport de la Fira Mediterrània, que acollirà la final a l’octubre.

El concurs de música d’arrel Sons de la Mediterrània està organitzat per Enderrock i el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT), amb el suport de la Fira Mediterrània, el festival Música a la Vila del Vendrell, el programa Mans de Catalunya Ràdio i iCat, el Festival de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú (FIMPT) i la plataforma de micromecenatge Verkami. El guanyador obtindrà com a premi la gravació d’un àlbum amb un productor professional i una gira de concerts a les edicions del 2020 del Circuit Folc, Fira Mediterrània, Tradicionàrius, Música a la Vila i FIMPT. Podeu escoltar totes les propostes inscrites en aquesta edició al web de la revista digital Sons de la Mediterrània.

Avui et presentem un dels concursants que actuaran a la final que se celebrarà del 13 al 18 d’octubre a la Fira Mediterrània de Manresa, en un format a concretar d’acord amb les mesures de seguretat sanitària: Tecum Terra.


Format a Sant Celoni el 2017, el duet Tecum Terra reuneix les joves veus d’Ariadna Ruiz i Noelia Sánchez amb l'únic acompanyament de les percussions tradicionals, com ara els panderos quadrats, en una proposta d’abast ibèric i color de terra on s’hi endevina el mestratge de la formació Coetus. L’himne antifeixista “Gallo rojo” de Chicho Sánchez Ferlosio, unes “Panaderas” castellanes, la popular “Què volen aquesta gent?” de Maria del Mar Bonet o la tradicional mallorquina “Tonada de sa son” es troben en un repertori que neix amb la idea de fer reviure cançons, melodies, ritmes i instruments que han fet bategar la vida a les places i a dins de cada casa, quan no hi havia escenaris, des de ben antic.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Concurs Sons, folk, Concurs Sons 2020, actualitat, Laura Esparza i Carlos Esteban

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.