festivals

Schubert reviu un any més a Vilabertran

El Cuarteto Quiroga dona avui el tret de sortida a la XXVIII edició de la Schubertíada

| 19/08/2020 a les 14:00h

Schubertíada
Schubertíada | Martí Artalejo
Torna la música. La Schubertíada es mostra aquest any com el gran festival d’estiu de la clàssica amb una selecció de concerts ‘marca de la casa’, en què combina la presència de músics nacionals i figures internacionals lligades a la història del festival. La programació inclou cinc recitals de cançó poètica i sis propostes de música de cambra, posant el focus en el quartet de corda. En aquesta edició tan especial per les circumstàncies actuals derivades de la pandèmia de la Covid-19, la intimitat i excel·lència de les propostes artístiques dels concerts del certamen suposarà una tornada en majúscules de la música a l’encantadora canònica de Vilabertran a l’Alt Empordà.

Cuarteto Quiroga
19 d’agost - 21 h
El Cuarteto Quiroga i la violoncel·lista Erica Wise oferiran un concert inaugural amb el Quintet per a dos violoncels de Franz Schubert. Es tracta d’una de les seves obres mestres, escrita abans de morir i amb un dels adagios més coneguts de la història de la música.

Juliane Banse
21 d’agost - 21 h
Una cita obligada amb dos artistes alemanys especialment estimats pel públic del festival de Vilabertran, la cantant Juliane Banse i el pianista Wolfram Rieger, que oferiran el gran cicle schubertià El viatge d’hivern, cim de la cançó romàntica europea.

Florian Boesch
20 d’agost - 21 h
Debut a Vilabertran d’un dels barítons més destacats de l’actualitat, l’alemany Florian Boesch. El cantant interpretarà el cicle schubertià La bella molinera, acompanyat al piano del mestre Malcolm Martineau.


André Schuen
22 d’agost - 21 h
El jove baríton italià André Schuen tornarà per tercer cop consecutiu al festival. En aquesta ocasió serà amb el pianista Daniel Heide i una cuidada selecció de lieds de Franz Schubert combinats amb altres de Gustav Mahler.

Anton y Maite Duo
23 d’agost - 19.30 h
Les obres de piano a quatre mans de Schubert inclouen autèntiques joies com la Fantasia que interpretaran el jove duo de pianistes Anton y Maite, format per la navarresa Maite León i el rus Anton Dolgov, guanyadors de nombrosos premis i concursos d’àmbit internacional. El repertori es completarà amb la Sonata KV 521 de Mozart i el moviment “Allegro” del Lebensstürme de Schubert.

Matthias Goerne
27 d’agost · 21 h
En aquesta edició tan especial no hi podia faltar tampoc el baríton alemany Matthias Goerne, un cantant que s’ha fet gran al festival i que no falla mai a la seva cita anual. Aquesta vegada, amb el pianista Alexander Schmalcz fent-li costat, no recorrerà a Schubert, sinó que cantarà An die Ferne Geliebte, de Ludwig van Beethoven, i una selecció encara per confirmar de Johannes Brahms.


Kallias Ensemble
29 d’agost · 21 h
Coincidint amb l’Any Beethoven, el conjunt de veus joves Kallias Ensemble, liderat pel mestre Francisco Poyato, presentarà un repertori poc habitual però ben significatiu: una selecció de cançons populars i folklòriques característiques de diversos països europeus i triades en el seu moment pel compositor alemany. Un viatge pel cant dels pobles de la mà d’un dels grans compositors de la música europea.

Quartet Gerhard i Joan Seguí
24 d’agost · 20 h
A la majestuosa basílica altempordanesa de Castelló d’Empúries, la Schubertíada programarà un concert extraordinari en què dialogaran el darrer quartet de corda de Schubert, de dimensions simfòniques, amb obres d’orgue de Johann Sebastian Bach, apostant pels joves talents del país, ja que els encarregats de dur a terme el programa seran el Quartet Gerhard i l’organista Joan Seguí.

Cosmos Quartet
28 d’agost · 21 h
Format l’any 2014 a Barcelona, Cosmos Quartet ha pujat en poc temps al podi de les formacions a quatre de corda més destacats de l’escena musical catalana. A la Schubertíada de Vilabertran oferirà un concert on sonarà un dels darrers quartets de Ludwig van Beethoven, en l’any del 250è aniversari del genial compositor de Bonn, combinat amb el Quartettsatz de Franz Schubert.

Quartet Casals
30 d’agost · 19.30 h
I un altre clàssic dels festivals d’estiu. Íntimament vinculat amb el cicle al llarg de la seva història, el Quartet Casals tornarà a ser l’encarregat de tancar la Schubertíada. Ho farà amb tres interpretacions emblemàtiques del classicisme i el primer romanticisme: el Quartet opus 33 de Franz Joseph Haydn, el Quartet núm 21 ‘La violeta’ de Mozart i el desconsolat Quartet núm. 6 de Mendelssohn.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals d'estiu, festival, Cuarteto Quiroga, Schubertíada, clàssica

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.