festivals

Les Nits de l'Acústica, de la A a la Z

Figueres és a punt d'acollir l'edició d'engunay del festival Acústica

Andrea Motis, Stay Homas, Sopa de Cabra, Ferran Palau o Dàmaris Gelabert són alguns dels artistes que actuaran els dies 27, 28 i 29 d'agost

| 27/08/2020 a les 18:30h

Sopa de Cabra
Sopa de Cabra | Gemma Martz
Des de l'any 2002 la capital de l'Alt Empordà acull el festival Acústica, que omple de música els carrers de la ciutat sempre cap a finals d'agost. Enguany, el festival ha hagut d'adaptar el format a les mesures sanitàries derivades de la covid-19 i ha prescindit d'escenaris emblemàtics com el de la Rambla de Figueres. A més, per primera vegada, és necessari adquirir prèviament les entrades pels concerts a la web del festival. 

Tot i les variables, l'edició engega aquest dijous 27 d'agost amb una quinzena d'actuacions que tindran lloc entre l'escenari situat al Parc de les Aigües, el Claustre Ramon Muntaner i el Teatre Jardí de Figueres. Els concerts s'allargaran fins dissabte 29 i alguns dels artistes que hi passaran són els següents:

Andrea Motis
Dijous 27 a les 21 h 
Claustre Ramon Muntaner

La reconeguda cantant i trompetista catalana passarà pel cicle 'Les nits de l'Acústica', on presentarà alguns temes del darrer àlbum que ha facturat juntament a Fredrik Carlquist i Joan Chamorro, així com mencions especials a l'àlbum que estrenava ara fa un any, Do outro lado do azul (Decca Records France, 2019). 

Stay Homas
Dijous 27 a les 20.45 h 
Parc de les Aigües

El trio que va revolucionar les xarxes des del terrat de casa durant el confinament pujarà a l'escenari del Parc de les Aigües per presentar en directe les cançons que van escriure durant aquells mesos d'incertesa i que han inclòs dins un primer àlbum anomenat Desconfination (Sony Music, 2020). 


Doctor Prats
Dijous 27 a les 00:30 h
Parc de les Aigües

Els terrassencs tancaran aquesta primera nit de l'Acústica amb totes les entrades exhaurides. Amb un Guillem Boltó que tornarà a pujar a la tarima després del concert amb Stay Homas, la banda promet un directe enèrgic i festiu amb el seu còctel infalible de mestissatge, recuperant els hits més celebrats del seu darrer àlbum, Venim de lluny (Música Global,2018), com "Caminem lluny".

Dàmaris Gelabert
Divendres 28 a les 19 h 
Teatre el Jardí

La cantant portarà el seu espectacle per a públic familiar a l'escenari de Figueres en un concert per fer ballar els més petits i petites de casa. "Mou el cos" o "Qui sóc jo?" són alguns dels hits que l'artista acumula en una discografia que ja s'ha consolidat com a essencial a les cases amb canalla.


Sopa de Cabra
Divendres 28 a les 20.45 h
Parc de les Aigües

El ja llegendari grup de pop-rock gironí presentarà el seu 10è disc a 'Les nits de l'Acústica' aquest divendres en un dels pocs, però intensos, concerts que oferirà la banda aquesta temporada. El grup liderat per Gerard Quintana combinarà el directe amb temes de La gran onada (Promo Arts Music, 2020) amb els clàssics que el públic canta amb delit des de fa més de vint anys. 

Gertrudis 
Divendres 28 a les 00.30 h 
Parc de les Aigües

Els de La Garriga venen carregats de festivitat i energia per rematar una segona nit del festival Acústica amb els temes d'aire fresc que han inclòs en el seu darrer àlbum No em dona la gana (Promo Arts Music, 2020). 


Maria Jaume + Ferran Palau
Dissabte 29 a les 20.45
Claustre Ramon Muntaner

La joveníssima Maria Jaume s'enfilarà a l'escenari de Figueres per descobrir la sonoritat del seu àlbum debut Fins a maig no revisc (Bankrobber, 2020), un disc que ha facturat després de proclamar-se guanyadora del concurs Sona9 2019. Just després, farà el relleu Ferran Palau, que transformarà l'ambient del Claustre Ramon Muntaner en un oasi metafísic amb les cançons del seu darrer treball Kevin (Hidden Track Records, 2019). La nit la rematarà Joan Miquel Oliver, que a les 00h pujarà a la tarima amb Elektra (Discmedi, 2018), la tercera entrega de la triologia que va encentar amb Pegasus i va seguir el 2017 amb Atlantis.

Miki Núñez
Dissabte 29 a les 00:30 h 
Parc de les Aigües

L'exconcursant d'Operación Triunfo es desplaçarà fins a Figueres per presentar-hi el seu darrer i aclamat disc, Amuza (Música Global, 2019), un àlbum de debut que ja ha conreat èxits com "Escriurem".


La creadora de la banda sonora estiuenca de TV3, Suu (28/08 a les 21 h), la mallorquina Maika Makovsky (28/08 a les 00 h), el grup infantil El Pot Petit (29/08 a les 19 h), o el grup indie-pop Izal (29/08 a les 00:45  h), tampoc es perdran la cita d'aquest cap de setmana llarg a la capital de l'Alt Empordà. El concert de Cala Vento, el duet indie de l'Empordà que havia de actuar avui, 27 d'agost, a les 00 h, finalment s'ha hagut de suspendre.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Aústica, Figueres, festival, festivals d'estiu, Les Nits de l'Acústica, Andrea Mtosi, Dàmaris Gelabert, Stay Homas, Sopa de Cabra, Ferran Palau, actualitat, Acústica 2020

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.