actualitat

Una cançó en català triomfa a la televisió francesa

Maxime Cayuela, de 10 anys, canta “Tant com me quedarà” al concurs 'The Voice Kids'

| 25/08/2020 a les 13:00h

Màxim Cayuela a The Voice Kids
Màxim Cayuela a The Voice Kids
The Voice Kids és un programa destinat a descobrir nous talents de la música que s’emet en diferents versions a televisions de diversos països. Aquesta setmana, un jove de Perpinyà, Maxime Cayuela, ha saltat a la fama per haver interpretat una emblemàtica peça de Jordi Barre, “Tant com me quedarà” a l'edició francesa. La seva interpretació va convèncer dos membres del jurat, Kendji Girac i Jenifer Bartoli, i el jove català s’ha decantat per formar part del grup de Kendji Girac.


Amb lletra del poeta Joan Cayrol, “Tant com me quedarà” és una de les cançons més emblemàtiques de Jordi Barre, tal com vam recordar amb motiu del centenari del naixement del cantant. A més, la cançó també va ser inclosa a la llista de 100 cançons per la independència que Enderrock va publicar al número 204, l'octubre de 2014. Els versos finals de la cançó són ben definitoris: “Si se sap que la bandera / que jo tinc arrelada al cor / sola, última i primera / va ser feta de sang i or”.



Kendji Girac i Jenifer Bartoli són dos cantants que coneixen bé els concursos televisius de talents. Girac, gitano occità de parla catalana, va ser el guanyador de l’edició sénior del concurs el 2014. Quan va acabar el concurs, l’aleshores primer ministre francès Manuel Valls el va felicitar i van mantenir una petita conversa en català. També ha utilitzat el català en algun clip.


Per la seva banda, Jenifer Bartoli va guanyar la primera temporada del Star Academy francesa, l’any 2002. Molts la recordaran per haver interpretat la versió corsa de “L’estaca” –“Catena”– al costat d’I Chjami Aghjalesi, en una interpretació que va seduir al mateix Lluís Llach.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Màxim Cayuela, Maxime Cayuela, Kendji Girac, Jenifer Bartoli

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.