Crònica

Gemma Humet tanca el seu cicle al Som de Mar

La cantautora de Terrassa va actuar ahir en format de duet al festival de Lloret de Mar

El festival inicia el seu camí amb una programació eclèctica fins al 30 d'agost

| 26/08/2020 a les 20:00h

Gemma Humet al festival Som de Mar 2020
Gemma Humet al festival Som de Mar 2020 | F. Jordi Novell
No tot són males notícies. Simultàniament a les suspensions de concerts i a les cancel·lacions de festivals, la Costa Brava ha vist néixer un nou festival que ha arribat per quedar-se: Som de Mar. La programació, que va començar el passat 22 d'agost i s'allargarà fins al dia 30 d'aquest mes, es desenvolupa al bell mig dels Jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar, un emplaçament d'aquells que se solen definir com un 'marc incomparable' situat damunt d’un penya-segat entre cala Boadella i la platja de Fenals. El naixement del festival s'ha vist beneficiat per l'oportunitat que ha generat la suspensió d'altres cites estiuenques, però l'objectiu és poder consolidar un esdeveniment que ha nascut gràcies a l'acord entre l'Ajuntament de Lloret de Mar, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme CostaBrava-Girona i la promotora U98 Music, més el patrocini de diverses marques privades.

L'Ajuntament de Lloret de Mar, a contracorrent, ha acordat triplicar la inversió municipal en cultura del 2020, fet que ha possibilitat la coorganització de Som de Mar juntament amb U98 Music, així com la resta de programacions. La vila, molt dependent del turisme, ha vist decréixer l'afluència de visitants durant el mes de juliol en un 75%, i les pernoctacions fins a un 90%; però el mateix alcalde Jaume Dulsat afirmava a la roda de premsa de presentació que "volem que la gent conegui una ciutat com Lloret de Mar, que té moltes coses a oferir i molta gent no les sap".

La tercera jornada del festival va comptar amb l'actuació de Gemma Humet, acompanyada pel contrabaixista Pau Lligadas. La terrassenca va fer un recital d'una hora de durada, en el qual va interpretar cançons dels seus dos discos en solitari: Si canto enrere (Satélite K, 2015) i Encara (Satélite K, 2017). Humet, molt ben abrigada pel contrabaix de Lligadas, va establir amb les seves cançons un pont imaginari amb la Nova Cançó. Tant pel fons com per la forma, la seva suggerent veu evocava passatges ja visitats pels grans del gènere com Llach, Isaac, BonetSerrat o Muntaner, entre molts d'altres. Aquesta connexió es va veure subratllada amb les versions –un dels seus millors asos–, que Gemma Humet va desgranar al llarg de la nit: Ismael Serrano –"Papá, cuéntame otra vez"–, "Alfonsina y el mar", i les esplèndides adaptacions de "Si te me'n vas" i "Cant de l'enyor" escrites respectivament pel seu oncle Joan Baptista Humet, i Lluís Llach. El concert va acabar amb un nou tema del cançoner llachià: "Un núvol blanc".

Tanquem amb l'expectativa d'escoltar el salt endavant de Gemma Humet amb el seu proper tercer disc, que es presentarà al Mercat de Música Viva de Vic, i que comptarà amb la producció de Jordi Casadesús, amb la voluntat d'obrir-se a noves sonoritats.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals d'estiu, Lloret de Mar, Som de Mar, gemma humet

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.