FESTIVALS

Sala Barcelona es consolida gràcies al treball de les sales de concerts

El festival coorganitzat per ASACC i l'Ajuntament de Barcelona fa balanç

La iniciativa ha volgut ajudar les sales de concerts barcelonines durant el tancament

| 27/08/2020 a les 14:15h

Imatge il·lustrativa
Xavier Mercadé
Carmen Zapata, gerent de l'Associació de Sales de Concerts de Barcelona (ASACC) i Dani Granados, delegat de Drets Culturals a l'Ajuntament de Barcelona, han fet una roda de premsa de valoració del projecte 'Sala Barcelona'. El festival, que finalitza aquest diumenge 30 d'agost, haurà programat un total de 56 artistes i 35 punxadiscos al llarg de 36 concerts, donant feina a 40 oficines de management i 20 tècnics. En total, els concerts hauran estat vistos en directe per 9.000 espectadors, triplicant l'afluència prevista.

Granados ha definit les sales de concerts com un dels principals pulmons culturals de la ciutat i ha defensat el paper de l'ajuntament que ha articulat diversos paquets de mesures per ajudar el sector i que, a més, incidissin en les seves principals problemàtiques: precarietat, participació ciutadana, paritat i accés. El projecte, segons Granados, ha assentat les bases d'una nova manera de treballar i cooperar entre l'administració pública i el teixit de sales privades de la ciutat. L'ajuntament ha posat a disposició el patrimoni urbanístic de la ciutat per tal que així les sales puguin sortir del seu espai natural, i alhora es pugui activar la vida social dels ciutadans.

El projecte, amb un pressupost al voltant dels 230.000 €, ha generat ingressos per valor de 60.000 €, que es destinaran íntegrament a aquelles sales de concerts amb més risc, d'acord amb les circumstàncies de cadascuna d'aquestes sales.

Sala Barcelona, com la resta de programacions musicals d'arreu del país, han demostrat que la cultura és segura, i que les programacions culturals han de seguir. El moment no és fàcil, però Granados ha fet una crida a la resta d'administracions perquè se sumin a projectes similars.
 

Concert al Sala Barcelona 2020 Foto: Xavier Mercadé


Zapata, per la seva banda, ha comentat que la programació ha comptat bàsicament amb grups locals –llevat de tres excepcions–, que han abarcat una gran varietat de gèneres musicals, exceptuant aquells que ja estaven programant les poques sales obertes a la ciutat. El cicle també ha consolidat el Castell de Montjuïc com un espai a recuperar per la ciutat, apte per programar-hi música amb regularitat. Sala Barcelona ha comptat també amb el suport de la Fundació SGAE i Free Damm.

En l'actualitat, ASACC està valorant produir iniciatives similars arreu del país –amb la complicitat d'administracions i agents privats– mentre la situació de les sales segueixi essent insostenible i conseqüentment s'aturin les programacions de concerts.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Sala Barcelona, festivals d'estiu, festivals, coronavirus

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.