crònica

Les Nits de l'Acústica amb la #CulturaSegura

Prop de 7.000 persones gaudeixen els concerts de la versió reduïda del festival Acústica de Figueres celebrat aquest cap de setmana

Les Nits de l'Acústica 2020 a Figueres

| 31/08/2020 a les 16:30h

Les Nits de l'Acústica
Les Nits de l'Acústica | Xavier Mercadé
La versió adaptada i reduïda del festival Acústica, Les Nits de l'Acústica, ha superat la prova amb força èxit de públic (ha aplegat a Figueres prop de 7.000 persones), amb la majoria de concerts amb les entrades esgotades i supervisant escrupolosament totes les normes de seguretat en cadascun dels espais on es van realitzar els concerts. Gels hidroalcohòlics, distàncies de seguretat, obligatorietat de les mascaretes en tot el recinte i un ordre estricte en l'entrada i el desallotjament dels recintes.
 

Maika Makowski a Les Nits de l'Acústica Foto: Xavier Mercadé


Tot i aquests condicionaments, es van poder viure concerts per enregistrar a la memòria històrica del festival, com l'èpic concert que va oferir la mallorquina Maika Makovski al Claustre Ramon Muntaner, que es va poder realitzar en el darrer minut, just quan s'anava a cancel·lar per la pluja. La reacció de Makovski va ser gairebé visceral, oferint una actuació que deixava literalment clavat a la cadira per la força expressiva de l'artista. Altres moments destacats van ser l'actuació de Sopa de Cabra presentant el disc La gran onada (PromoArts, 2020) al públic empordanès, el doblet que va fer el músic Guillem Boltó tocant seguit amb Stay Homas i Doctor Prats la mateixa nit, o la gatzara dels més menuts amb les actuacions d'El Pot Petit i de Dàmaris Gelabert dins de l'Acustiqueta.
 

Un moment de l'actuació d'El Pot Petit Foto: Xavier Mercadé


Per altra banda, cal lamentar les cancel·lacions dels concerts de Cala Vento, perquè un dels components va estar en contacte amb un positiu de covid-19, i el de Gertrudis per la pluja que va caure divendres a la nit.
 

Els Doctor Prats a Les Nits de l'Acústica Foto: Xavier Mercadé

Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Les Nits de l'Acústica, Festival Acústica 2020, Festival Acústica de Figueres, cultura segura, cròniques, actualitat, Stay Homas, maika makovski, Sopa de Cabra, Doctor Prats, El Pot Petit, Dàmaris Gelabert

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.