Festivals

​L’Eufònic tanca l’edició amb plena satisfacció

El festival multimèdia s’ha celebrat a Sant Carles de la Ràpita i altres poblacions de l’Ebre

La 9a edició de l'Eufònic s'instal·la a les Terres de l'Ebre

| 31/08/2020 a les 18:30h

Enric Casasses a l'Eufònic 2020
Enric Casasses a l'Eufònic 2020 | Arxiu Eufònic
Aquest cap de setmana s’ha clos la novena edició de l’Eufònic, un festival d’arts sonores, visuals i digital-transformatives que ha tingut lloc principalment a Sant Carles de la Ràpita però amb algunes actuacions en poblacions properes com ara Amposta, Tortosa o Ulldecona. Hi ha hagut molta música però també instal·lacions artístiques, accions sonores, activitats participatives, una exposició virtual en 3D… El festival trenca els límits entre els gèneres, que es creuen constantment. Com a mostra, una instal·lació que només s’ha pogut veure en streaming, creant un avatar i entrant a visitar-lo. Ho podeu fer fins al 9 de setembre a través d'aquest enllaç.

Vicent Fibla, director i curador del programa del festival, està molt satisfet amb el resultat de l’Eufònic 2020: “Hem de fer una valoració molt positiva perquè hi havia molta incertesa que el poguéssim portar a terme. Hi havia incertesa un mes abans, una setmana abans i, fins i tot, dos dies abans”. Fibla destaca el nivell aconseguit malgrat els entrebancs provocats per la covid-19: “Vam plantejar que l’havíem de fer i hem intentat que els artistes fossin més propers, que no haguessin d’agafar avions per venir, però que això no anés en perjudici de la qualitat”. Entre els artistes que han passat per l’Eufònic 2020 hi ha Cabo San Roque, Tarta Relena, Enric Casasses & Don Simon & Telefunken, Magalí Sare o Lu Rois.

Amb nou anys d’existència, l’Eufònic està ben arrelat a les Terres de l’Ebre. “Estem aconseguint eixamplar l’interès de la gent i apropar-los propostes a què d’altra manera seria difícil que hi poguessin accedir. I sobretot, ens sentim inserits en el context, que per nosaltres és important. Eufònic no és un festival bolet, tot al contrari”, s'enorgulleix el director.
 

Públic amb mesures sanitàries a l'Eufònic Foto: Arxiu Eufònic


L’última actuació va tenir lloc, ahir però els responsables de l’Eufònic no paren i ja pensen en la desena edició: “Sempre estem pensant en el futur, tot i que sigui incert. No sabem què passarà l’any que ve. Tenim coses pensades, però encara queda lluny”.
Especial: Efemèrides
Arxivat a: Enderrock, festivals d'estiu, festivals, actualitat, Eufònic, Eufònic 2020

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.