crònica

Golíat passa directament a la final popular del Sona9

El grup de Granollers Golíat a la final del vot popular amb el 38% del vot del públic

Les Buch, amb 36% dels vots, van quedar en segon lloc i Cuarto Segunda, amb el 25%, en tercer lloc

| 04/09/2020 a les 13:00h

Golíat
Golíat | Carles Rodríguez
Ahir al vespre es va celebrar el tercer concert preliminar del Sona9 a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm. S'hi batien GolíatLes Buch i Cuarto Segunda que, una vegada acabada la seva actuació, van sometre's a la votació del públic. Així, des de casa, els lectors d'Enderrock.cat i seguidors del concurs van determinar, amb números d'allò més ajustats, que el guanyador de la nit fos el post-rock de Golíat (amb 38% dels vots), seguit de prop per Les Buch (amb un 36%) i Cuarto Segunda (amb un 25%).
 

Golíat Foto: Carles Rodríguez


Golíat van ser precisament els primers a pujar a l'escenari a les vuit del vespre, amb la seva contundència sonora, de rock dur i melòdic, amb un regust garatger. Per defensar-se a la preliminar, van escollir temes com "La vella fe", "Criminar" o "R.B", que van encendre el públic que els seguia des de casa. 
 

 

Les Buch Foto: Carles Rodríguez

 

El quartet de terrassenques Les Buch van ser les segones a actuar i van seguir amb l'estela de contundència que planava a la Damm. Van començar el concert amb el punk feminista i contestatari de "Dos mil anys", que va donar pas a "Si és pecat", "No és no", "El pogo de la mort o "Ens estan matant".
 

 

Cuarto Segunda Foto: Carles Rodríguez

 

Les actuacions van acabar amb Cuarto Segunda, que van portar des de Lleida el seu hip-hop fusió. La banda va trencar el gel amb el rap dur de "Fauna", per afegir-hi reggae amb "Doble Tempo" i per acabar amb temes com "Res està escrit", "Com l'aigua" o "Wanna Fly".

 



Una vegada acabades les actuacions de tots tres, amb un total de 399 vots del públic, Golíat va erigir-se com al tercer finalista del vot popular del Sona9. Les Buch i Cuarto Segunda, en canvi, i lluny de quedar eliminats, hauran d'esperar a la decisió del jurat per saber si poden accedir a una nova fase del concurs. 
 

Golíat, Les Buch i Cuarto Segunda Foto: Carles Rodríguez


D'aquesta manera, Golíat, juntament amb Efímer i Franc, accedeixen a la final popular que se celebrarà el proper 20 de setembre en línia, i on el públic podrà votar a través de la web del Sona9 i enderrock.cat. Aquella dia, l'artista que rebi més vots passarà directament a la fase final de la 20a edició del Sona9.


Però encara queden més preliminars per celebrar i descobrir així les bandes que arribaran també a la final popular. El dijous vinent, 10 de setembre, hi haurà la darrera preliminar a Barcelona amb les actuacions de Joa Lwest (cançó d'autor, Rubí), Paunezz (pop d'autor, Igualada) i Remei de Ca La Fresca (pop, Arbúcies). Després dels concerts a Barcelona, les preliminars continuaran a València el dijous 17 de setembre amb les actuacions de: Laura Esparza i Carlos Esteban (indie – folk · València), Òrbites (indie-rock · València) i El Tio La Careta (fusió · València). Divendres 18, el Teatre Xesc Forteza de Palma posarà el punt final a les preliminars del 20è Sona9 amb els concerts de Reïna (pop · Manacor), Verlaat (pop · Maò) i Escarràs (fusió · Pla de Mallorca).
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Cuarto Segunda, Les Buch, Sona9 2020, Sona9, Golíat, cròniques

COMENTARIS

Dona gust escoltar noves propostes

Partús, 05/09/2020 a les 16:28

Sort que el Covid NO ho ha parat tot! gràcies Enderrock!
Genial els 3, (Carai Golíat!) i molta sort a tots (llàstima que està sonoritzat una mica extrany osti...)
Força!

Goliat

Anònim, 20/09/2020 a les 12:06

Un grup actual jove molt potent de rock dur que arrosega molta gent
Molt bons

Goliat

Anònim, 20/09/2020 a les 18:11

Goliat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.