Actualitat

Ferran Palau, l'au Fènix i un mar de neu cauen a Luleå

El músic de Collbató i el realitzador Pablo Maestres col·laboren en un projecte artístic que fusiona música i cinematografia, en un clip rodat al nord de Suècia el passat març

| 09/09/2020 a les 12:30h

Imatge il·lustrativa
Les cançons neixen i creixen... però no moren mai. Reviuen, es mouen i fins i tot muden de pell. Tot aquest procés no és sinó gràcies als artistes que les esculpeixen fins a aconseguir noves formes. I sinó que ho diguin a Ferran Palau i Pablo Maestres (premiat amb el Best Pop Video UK la passada edició dels UK Music Video Awards), escultors de la fusió artística "FLORA - CAIC", una realització audiovisual que entrellaça dues de les cançons incloses al darrer àlbum del músic collbatoní. L'audiovisual final es va presentar aquest 8 de setembre en un xou únic –amb actuació acústica i entrevista incloses– a la plataforma Primavera Live, impulsada per Radio Primavera Sound. Des d'avui, el clip també es pot visualitzar lliurement al següent enllaç. 


El resultat final d'aquesta fusió és el desglaç d'un procés creatiu que viatja de la mitologia grega a la neu del nord de Suècia, passant per la dansa, la mística i, evidentment, la metafísica. L'au Fènix és la protagonista de "FLORA - CAIC", el fil conductor d'una oda a la renovació i a la mort, que dansen en una peça audiovisual rodada sobre els mars gelats de Luleå amb la direcció de Pablo Maestres, qui havia acordat amb Palau la creació d'una obra que no se cenyís als paràmetres del format videoclip, i "que donés als temes de Kevin (Hidden Tracks, 2019), les voltes que fes falta per aconseguir nous significats de forma lliure".

L'obra final té unes característiques properes al que podria ser el tràiler d'una pel·lícula de ciència ficció, ja que utilitza elements cinematogràfics propis d'aquesta categoria. El clip irromp en un fragment de la vida de tres personatges –interpretats per Anton Borgström, Tove Näsström i el mateix Ferran Palau–, que habiten contemplativament les contradiccions entre el fred i el foc, el final i el principi o la llum i la foscor, tot rodejats per la presència de l'ocell de plomes daurades i vermelles. Un viatge sensorial que evoca a la reflexió sobre com "necessitem acabar amb tot per començar de nou", i que apareix just quan la situació global sembla portar-nos a les mateixes conclusions. 

Les imatges de "FLORA - CAIC", es van rodar a la ciutat sueca a mitjan març de 2020, just la setmana en què a l'Estat espanyol es va declarar l'estat d'alarma i el món sencer va començar a fer-se qüestions, fins aleshores, inimaginables. Originalment, el rodatge s'havia d'establir a Estocolm –ciutat on Maestres ha residit temporalment–, però a causa dels càlids paisatges que s'esperaven per aquella temporada, l'equip va anar movent les localitzacions fins a trobar el blanc de Luleå, contrada que finalment ha embolcallat la peça audiovisual. Pablo Maestres va ser el darrer de l'equip a volar de tornada a Barcelona, i anecdòticament, ho va fer amb l’últim avió que va enlairar Ryanair des d’Estocolm abans d'aturar el trànsit aeri.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Lulea, Pablo Maestres, clip, Kevin, Caic, Flora, Ferran Palau

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.