Estrenes

Alba Careta vola al so de la trompeta

L'avinyonenca és a punt de descobrir el seu nou recull discogràfic, una composició jazzística que portarà per nom 'Alades'

Descobrim en primícia la presentació audiovisual de la jove trompetista

| 09/09/2020 a les 14:00h

Alba Careta
Alba Careta | Sílvia Poch
La frescor, el contrast entre llunyania i proximitat i Holanda són els denominadors comuns del nou treball d'estudi de la trompetista Alba Careta, que es publicarà el proper 10 de setembre a les plataformes digitals. Aquesta vegada, l'artista factura un recull musical que comprèn vuit composicions originals –totes de collita pròpia excepte una minuciosa versió de "Corrandes d'exili" de Lluís Llach– inspirades en la seva estada als Països Baixos. Les vivències de tots aquests anys prenen vida a través del jazz més orgànic i sensorial de Careta. Descobrim en primícia com l'autora dona la benvinguda a Alades (Microscopi, 2020).


Tal com ella mateixa explica en aquest clip de presentació, Alades és tota una declaració d'intencions de la música avinyonenca. Virtuositat, naturalitat i estil propi es manifesten en aquest nou camí sonor d'Alba Careta, que enguany ha comptat amb una banda instrumental inèdita que l'acompanyarà en l'aventura. La trompetista augura en aquest nou treball deixos de folk, músiques balcàniques i el jazz més pur, tot plegat amb una seguretat particular que captiva l'oient des de les primeres notes. 

“La música va més enllà de les paraules, ens connecta a través de les emocions i els sentiments, ens remou sense necessitat de ser traduïda a cap idioma”, apunta l'autora. I és tota aquesta amalgama emocional la que transmet a través d'Alades, un disc amb cançons per ballar, endinsar-se en un mateix o, simplement, sentir.  
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Jazz, Alba Careta, Alades, trompetista, estrena, Balkan Paradise Orchestra, videoclip

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.