Actualitat

Joan Masdéu, rodamón al teatre

El reusenc estrena avui l’obra ‘Pels carrerons del darrere’, en què participa com a actor, compositor i cantant.

| 12/09/2020 a les 11:00h

Joan Masdéu
Joan Masdéu | Juan Miguel Morales
La situació de la covid-19 ha estat especialment dura per al sector cultural. Però algunes institucions han volgut reactivar-lo tan bon punt ha estat possible. A Reus, el teatre Bartrina, que va haver de suspendre tota la programació, ara ha impulsat el Projecte Bartrina, una aposta per l’escena local. Amb aquesta fita en ment, s’han encarregat set obres de petit format de mitja hora de durada que s’han de representar en diferents llocs de la ciutat. Una d’elles, Pels carrerons del darrere, compta amb Joan Masdéu.

És una obra que van encarregar a Jordi Vall i que ha tingut una gènesi curiosa:  “No es va fer el guió de l’obra i a partir d’aquí em van encomanar les cançons, sinó que ha anat a l'inrevés", explica Masdéu. El Jordi em va trucar i em va demanar dues cançons i em va dir que a partir del que li enviés, ell escriuria l’obra. Al final li vaig portar una cançó, “La volta al món”, que parla d’un rodamón bohemi, una mica de manual. A partir d’aquí ell va desenvolupar el relat i confronta dos personatges totalment antagònics: el rodamón i una noia conformista, abatuda, derrotada… Tots dos es troben a una estació d’autobusos en un moment concret de les seves vides i s’ajuden a fer-se de mirall l’un de l’altra”. Amb el guió embastat, es va compondre la segona cançó, “Tornaràs a creure”, dedicada al personatge femení.

A més de compondre les cançons, Joan Masdéu interpreta el paper del rodamón, mentre que Georgina Llauradó és la protagonista femenina. A més, el guitarrista Maurici Gené també és a l’escenari representant un músic de carrer. El seu personatge no parla, només toca la guitarra, tant la música incidental de l’obra com les cançons.

L’estrena de l’obra tindrà lloc avui, dissabte 12 de setembre, a les 21:30h als Jardins de la Casa Rull, una casa modernista de Reus que actualment és la seu de l'Institut Municipal d'Acció Cultural. Les bones sensacions fan que els responsables es plantegin girar l’obra després del seu pas per Reus.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, teatre, Joan Masdéu

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.