Crònica

El Remei de Ca La Fresca passa a la final del vot popular del Sona9

El grup d'Arbúcies accedeix a una nova fase del concurs gràcies al vot del públic

| 11/09/2020 a les 17:00h

Remei de Ca La Fresca a la preliminar de Barcelona
Remei de Ca La Fresca a la preliminar de Barcelona | Carles Rodríguez
Ahir a la nit, i amb el 50% dels vots, Remei de Ca La Fresca va classificar-se per a la final del vot popular en el concert celebrat en streaming a la Sala de Màquines de l'Antiga Fàbrica Estrella Damm. En el darrer concert preliminar a Barcelona, també han actuat Paunezz i Joa Lwest, que han ontingut el 45% i el 5% de vots respectivament, del total de 1.406 vots que ahir es van emetre.
 

Joa Lwesr a la darrera preliminar de Barcelona del Sona9 Foto: Carles Rodríguez


La nit va obrir-la Joa Lwest, que va pujar a la tarima de l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm per presentar la seva proposta de pop folk, amb un peu posat a la cançó d'autor. Amb lletres escrites per Ferran Cortés, i interpretades per Marc Esteve, la banda arrelada al Vallès Occidental i el Maresme va enfilar temes com "Salada" i "Què hi vols fer?", "Accepto", "El teu reflex" o, descrivint la vesprada, "La nit, la sort, l'incert".


 

Paunezz a la darrera preliminar de Barcelona del Sona9 Foto: Carles Rodríguez


Paunezz va ser el segon en tocar ahir. Carles Pauné, integrant de JoKB, va posar-se al micròfon per ensenyar-nos el projecte que ha creat amb el confinament i que ha anat creixent amb una direcció de pop-folk d'autor, però amb una sonoritat que incorpora l'electrònica en el seu ADN. En són proves temes com "Hivern", "Paraules prohibides", "Prop del foc", la cançó que Pauné va escriure pel seu avi: "On és el déu?", o "Tan lluny, tan aprop" i "Estiu blau".


 

Remei de Ca La Fesca a la darrera preliminar de Barcelona del Sona9 Foto: Carles Rodríguez


El punt final a la darrera preliminar de Barcelona el va posar El Remei de Ca La Fresca. El quintet d'Arbúcies va mostrar un repertori estilísticament eclèctic, que es movia entre el pop i el hip-hop, i amb lletres amb un rerefons reivindicatiu. Presentats amb una enèrgica posada en escena, la banda va interpretar temes com "Lo tomas o lo dejas", "Homeless", la declaració feminista "Manifest de la Fresca", "Mioma" o "Sistemes de seguretat".



Acabats els concerts a Barcelona, les preliminars del Sona9 continuaran al nou espai musical La Salá de València el dijous 17 de setembre amb les actuacions de Laura Esparza i Carlos Esteban (Indie-folk · València), Òrbites (Indie-rock · València) i El Tio La Careta (Fusió · València). Divendres 18 el Teatre Xesc Forteza de Palma, posarà el punt final a les preliminars del 20è Sona9 amb els concerts de Reïna (Pop · Manacor), Verlaat (Pop · Maò) i Escarràs (Fusió · Pla de Mallorca).

Tots els concerts es fan en condicions especials, sense públic, i amb totes les mesures d'higiene i seguretat necessàries. A més, es transmetran en streaming a través de la web www.sona9.cat i www.enderrock.cat.

Un cop acabada aquesta fase, el jurat elegirà quatre grups i el públic el cinquè, escollit entre els finalistes de cada concert preliminar. La final online entre els 6 finalistes del vot popular se celebrarà el proper 20 de setembre, i el públic podrà votar a través de les webs sona9.cat i enderrock.cat. L'artista que rebi més vots durant tot el dia passarà directament a la fase final de la 20a edició del Sona9.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, concerts preliminars, crònica, Sona9, Sona9 2020, Remei de Ca La Fresca, Paunezz, Joa Lwest

COMENTARIS

Remei de cala fresca

Anònim, 20/09/2020 a les 14:24

Eñ meu vot es per ells. Els millors.

Remei de cala fresca

Anònim, 20/09/2020 a les 21:19

Eñ meu vot es per ells. Els millors.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.