Actualitat

En honor a Lluís Miquel

El COM ret homenatge a un dels pioners de la Nova Cançó al País Valencià

| 19/09/2020 a les 10:00h

Lluís Miquel
Lluís Miquel | Arxiu
Lluís Miquel Campos, conegut artísticament com a Lluís Miquel és un dels artistes valencians de capçalera. Al capdavant d’Els 4 Z va ser un dels pioners de la Nova Cançó al País Valencià, en actiu des de l’any 1962 fins al 1968, quan van haver de plegar a causa de la repressió franquista que els prohibia sistemàticament tots els concerts.


El 1976 va tornar als escenaris al capdavant de Lluís Miquel i Els 4Z i el 1980 va fundar Patxinguer Z, una orquestra festiva que cantava tant en català com en castellà. A més, va dirigir els Estudis Tabalet, un dels centres neuràlgics de l’enregistrament de cançons i del doblatge de pel·lícules al valencià.

Aquest diumenge, un grapat de músics coordinats pel COM (Col·lectiu de Músics Valencians) participen en l’homenatge que se li retrà a la ciutat de València en agraïment a la seva trajectòria. Hi seran, entre d’altres, Quico Pi de la SerraCarraixetJulio BustamentePau AlabajosEva DéniaGent de DesertRafa XambóToni de l’Hostal


Pau Alabajos, un dels membres del COM que ha participat en l’organització de l’homenatge revela que l’acte estava previst abans de la crisi de la covid-19 i que s’ha hagut d’adaptar a les noves circumstàncies. En tot cas, per al cantant torrentí, el més important és “retre els homenatges en vida, que és quan fan il·lusió” i ja ha avançat que la intenció del COM és repetir aquest tipus d’esdeveniments amb altres protagonistes.

La cita és diumenge 20 a les set de la vesprada al pati del Centre Cultural de la Beneficiència amb entrada lliure i aforament, lògicament, limitat.


 

Contingut relacionat

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Lluís Miquel, Toni de l’Hostal, Rafa Xambó, Els 4Z, Patxinguer Z, Quico Pi de la Serra, Julio Bustamente, Carraixet, Eva Dénia, Pau Alabajos, Gent de Desert

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.