sona9

Laura Esparza i Carlos Esteban, directes a la final popular del Sona9

El grup valencià ha rebut el suport del públic, després del concert realitzat a La Salá

| 17/09/2020 a les 22:55h

Laura Esparza i Carlos Esteban
Laura Esparza i Carlos Esteban | Xepo WS
El nou espai musical La Salá de València ha estat l'escenari que ha acollit el cinquè concert preliminar del Sona9 2020, on han actuat Laura Esparza i Carlos EstebanÒrbites i El Tio la Careta. Després de veure'n les actuacions, el públic ha escollit que Laura Esparza i Carlos Esteban siguin els guanyadors de la nit, amb el 71% dels vots. Els segueixen Òrbites, amb el 19% i El Tio la Careta amb el 10%.
 

Laura Esparza i Carlos Esteban a La Salà de València, acompanyats per Ivan Espí Foto: Xepo WS


El primer a pujar sobre l'escenari valencià ha estat el duet de Laura Esparza i Carlos Esteban que, acompanyats d'Ivan Espí, han defensat la seva proposta d'indie mediterrani. L'emocional recital del duet s'ha inciat amb "Mare natura", cançó que comparteix nom amb el primer treball discogràfic de Laura Esparza i Carlos Esteban (La Fera CC, 2020), i "Corazón". Han enfilat, per acabar, "Oliva", un tema dedicat a l'avi d'Esparza i "Abril 2020", escrita precisament en confinament.
 
Òrbites a La Salà de València Foto: Xepo WS

Tot seguit ha estat el torn d'Òrbites, que ens ha mostrat el seu projecte indie-rock. Amb el seu so contundent, de guitarres intenses i poderosa base rítmica, han interpretat alguns temes de collita pròpia que han presentat al concurs com "Respira", "On vas valent", "Al país dels besos perduts", però també "Milers d'espurnes" i "Vull esprintar". Tot plegat, fent brillar el seu pop lluminós i incorporant algunes de les influències que els han nodrit: molta sonoritat mediterrània i fortes reminiscències de bandes dels noranta.
 

El Tio la Careta a La Salá de València Foto: Xepo WS


Els darrers a pujar aquesta nit a l'escenari valencià de La Salá han estat els vuit membres d'El Tio la Careta, que amb tot un ventall d'instruments -que van des de vents a percussió, passant per guitarres, baix i veu-, han fet gala del seu mestissatge festiu. Entrellaçant influències de diversos estils, i defensant la seva proposta de fusió, han començat tocant "Vine amb mi", per encarar, tot seguit, el seu combatiu "Antifeixista". L'actuació, enèrgica i ballable, de la banda valenciana ha acabat amb "Adona't" i "Volem volem".

El duet de Laura Esparza i Carlos Esteban s'erigeix així com el cinquè finalista del premi Popular del Sona9 2020 gràcies al vot del públic, i s'uneix a Franc, Efímer, Golíat, Keila Elm i Remei de Ca La Fresca. L'últim concert preliminar se celebrerà demà 18 de setembre a Palma de Mallorca amb Reïna, Verlaat i Escarràs. Un cop acabada la fase preliminar, el jurat elegirà quatre grups i el públic el cinquè, escollit entre els finalistes de cada concert.

La final en línia entre els finalistes del vot popular se celebrarà el proper diumenge 20 de setembre a través de les webs www.sona9.cat i www.enderrock.cat. L'artista que rebi més vots durant tot el dia, passarà directament a la fase final de la 20a edició del Sona9. 

Les darreres proves del Sona9 2020 seran els concerts acústics i les gravacions a Bucbonera Studios que es realitzaran entre el 5 i el 31 d'octubre i tindran l'assessorament de la cantant Joana Serrat, nova productora del Sona9. Els 3 artistes que superin aquesta darrera fase passaran a la final del Sona9 2020 prevista pel dimecres 18 de novembre a La Mirona de Salt.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, sona9, sona9 2020, laura esparza i carlos esteban, crònica, òrbites, El Tio la Careta

COMENTARIS

Voto por Laura Esparza I Carlos Esteban

Anònim, 20/09/2020 a les 13:40

Son geniales.

❤️❤️

Anònimpablo, 20/09/2020 a les 13:54

❤️❤️

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.