Festival

Grans documentals pel forat del Mirell

El nou festival de cinema i música a El Mundial de la Bisbal d'Empordà ofereix projeccions i xerrades del 9 a l'11 d'octubre

| 24/09/2020 a les 10:00h

Ovidi Montllor i Toti Soler. El segon recordarà el primer en la jornada inaugural del Mirell
Ovidi Montllor i Toti Soler. El segon recordarà el primer en la jornada inaugural del Mirell
En aquests temps d'anglicismes depredadors i uniformitat gregària, són ben refrescants les propostes que reivindiquen la cultura universal amb sabor local. Això faran, prenent el nom d'un joc infantil empordanès, al Mundial de la Bisbal d'Empordà, que acollirà entre els propers 9 i 11 d'octubre una nova iniciativa vinculada al cinema i la música.

El mirell -una peça de ferro, amb un forat al mig que es llançava per 'guanyar sants'- és ara també un festival coordinat pel periodista Pere Pons que combinarà la projecció de documentals al voltant de la música popular catalana amb xerrades en què prendran part els seus mateixos protagonistes i impulsors.

El Mirell arrencarà el divendres 9 d'octubre commemorant els 25 anys de vacances d'Ovidi Montllor amb la projecció d'Ovidi Montllor. Crònica d'un artista (20 h), que comptarà amb la introducció del gran guitarrista i empordanès d'adopció Toti Soler, que va acompanyar el cantautor d'Alcoi formant un tàndem de llegenda, i l'activista Pere Camps, que va crear el festival BarnaSants precisament pel sentiment d'orfendat que va deixar la mort d'Ovidi en el pla cultural.

El dissabte 10 d'octubre es projectaran al llarg de la jornada quatre films vinculats al rock català, en un sentit ampli i intergeneracional: La gran nit del rock català (12 h), amb la presència del bateria d'Els Pets, Joan Reig, i els periodistes Lluís Gendrau i Pep Blay; Dioptria (18 h), amb les aportacions in situ del seu protagonista, l'inclassificable Pau Riba, i Canet Rock 30 Anys després (20 h) i Canet Rock. La pel·lícula (21 h), en què s'afegiran a la conversa el pianista Jordi Sabatés i el cantant de l'Orquestra Plateria, Manel Joseph.

La darrera jornada de festival, la del diumenge 11 d'octubre, tindrà un accent més jazzístic. Al migdia s'evocarà la història del Taller de Músics de Barcelona amb El gran xibarri i els comentaris sempre sucosos del fundador del Taller, Lluís Cabrera; i a la tarda es recordarà l'entranyable figura del pianista negrocatalà del carrer Muntaner amb el film Tete Montoliu. Una mirada, amb la participació d'un altre gran artista de les tecles, Ignasi Terraza. El mateix diumenge al vespre, per posar la cirereta al pastís, el trompetista de Sedaví David Pastor es presentarà amb el seu quartet i el seu repertori de grans bandes sonores del cinema transplantades a l'ambient jazzístic.

Les entrades per al cicle (10 euros l'abonament a tot el festival; 5 euros l'entrada d'un dia), poden adquirir-se en aquest enllaç.
Arxivat a: Enderrock

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.