estrenes

Només les paneroles sobreviuran

El trio es vesteix de panerola al nou videoclip reivindicatiu que estrenem en primícia: «Cucarachas»

| 29/09/2020 a les 09:30h

The Crab Apples a «Cucarachas»
The Crab Apples a «Cucarachas»
El jove trio de Santa Eulàlia de Ronçana, The Crab Apples, és a punt de descobrir un tercer llarga durada, i avui ens en porten un nou tastet, amb regust de pop, angúnia i reivindicació. Cantada en anglès, “Cucarachas” és una crítica a la destrucció que l’ésser humà està causant al planeta i una reivindicació de la urgència del canvi climàtic. Tot plegat, vehiculitzat a través del leitmotivonly the cockroaches will survive’ (només les paneroles sobreviuran), que es repeteix insistentment al llarg de tota la peça. Estrenem en exclusiva el clip que l’acompanya, dirigit i editat per Enric Vilageliu.


Vestides de panerola, les tres membres de The Crab Apples recorren Barcelona per lluitar contra el canvi climàtic: portant cartells amb eslògans com “Save the planet” (salva el planeta), recollint brossa del terra o cantant a través d’un megàfon, com qui crida premises en una manifestació. La lletra, crua i reivindicativa, clama que “Our chance is over, let’s face it, we screwed up” (la nostra oportunitat s’ha acabat, siguem clars: l’hem fotut) i que “We got ourselves into a hole we can’t get out of” (ens hem ficat en un forat del qual no podem sortir).

Embolcallat de pop amb traces d’indie i soul, el tema va ser concebut quasi com una broma en una jam session, en què The Crab Apples cantaven divertides sobre les paneroles que cohabitaven el seu antic local d’assaig. Aviat, però, va passar de ser una anècdota a ser símbol del canvi climàtic i, amb la producció curosa de Víctor Valiente (Sidonie o Standstill), a ser-ne un himne.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, actualitat, estrena, The Crab Apples, panerola, Cucarachas

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.