CRÒNICA

Gisele Jackson brilla en l'arrencada del Festival de Blues de Cerdanyola

La primera jornada queda reduïda al concert de la cantant nord-americana a causa del mal temps

L'organització ha aconseguit reprogramar la resta d'actuacions

| 02/10/2020 a les 23:37h

Imatge il·lustrativa
Foto: Nuria Puentes
El Festival de Blues de Cerdanyola va iniciar la seva edició més complicada amb mala fortuna. A la situació generada per les restriccions sanitàries, cal afegir-hi el mal temps, fet que va provocar que l'organització decidís suspendre totes les  actuacions excepte la de Gisele Jackson & The Shu Shu's. El concerts però, han pogut reagendar-se. Hendrik Röver & Los Míticos GT's actuaran avui dissabte a les 19 h al Teatre de l'Ateneu; i el proper dissabte 10 d'octubre tindran lloc els concerts d'Angue Hot Jazz –Ca N'Ortadó a les 12 h– i The Bacos –Amfiteatre de Can Serraparera, també a les 12 h–. Les reserves que s'havien fet seguiran essent vàlides.
 
Malgrat les circumstàncies, el amants del blues i del soul van poder assitir al concert de Gisele Jackson & The Shu Shu's, que va traslladar-se de l'Antiga pista d'hoquei a l'Ateneu de Cerdanyola. Molt comunicativa durant tot el concert, Jackson va esgrimir a Cerdanyola un repertori ple de groove, acompanayada per una compactadíssima banda amb els anglesos Dave Wilkinson –guitarra– i Caspart St. Charles –bateria–, i el vilanoví Albert Boquera al Hammond B-3, que també funcionava com a baix.
 
Jackson ha acompanyat durant la seva carrera grans estrelles del gènere com Ray Charles, Donna Summer o James Brown; però el seu èxit més destacat va ser el hit house "Love Commandments", que va arribar a enfilar-se al número 3 de la llista Billboard l'any 1997. En aquesta ocasió, el repertori va venir farcit de clàssics com "I Put a Spell on You" –amb un sentiment molt proper al de la versió de Nina Simone–, "Never Make Your Move Too Soon" de B.B. King, "Mannish Boy" de Muddy Waters –reconvertit en "Mannish Girl"– o el popular "Think" d'Aretha Franklin, de qui va explicar que era el seu referent musical. El concert va acabar amb un únic bis, el "Rock Steaady" de The Whispers.
 
Més de dues-centes persones van ocupar les localitats del Teatre de l'Ateneu, un ple absolut si es té en compte la distància de seguretat requerida pels protocols sanitaris. Un públic que va acomiadar dempeus el recital de Gisele Jackson

Si el mal temps no ho impedeix, el Festival de Blues de Cerdanyola continuarà avui dissabte amb les actuacions de Rambalaya, Sòla & Estella, Los Bongo Beat i The Secret Investment feat. Llibert Fortuny. Diumenge passaran per Cerdanyola Koko Jean & The Tonics, Three Times Losers, Manu Lanvin & The Devil Blues, The Midnight Rockets i Bantastic Fand. Hi haurà més concerts i activitats del 8 a l'11 d'octubre. Podeu consultar la programació aquí.
 

Gisele Jackson al Festival de Blues de Cerdanyola 2020. Foto: Nuria Puentes

Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festival de blues, cerdanyola del vallès, gisele jackson

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.